Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Sods par sliktām manierēm

Būt profesionālim nozīmē ne tikai iespēju golfā pelnīt naudu, bet arī daudz nopietnāk atbildēt par savu uzvedību laukumā. Profesionālim netiek piedots tas, par ko amatieri bieži vien pamanās izsprukt sveikā. Austrālijas “Masters” par to pārliecinājās Ricky Barnes, kurš pirms diviem gadiem kļuva par ASV amatieru čempionu.

Aizvadītās nedēļas nogalē Barnes nervi neizturēja turnīra pēdējā kārtā, kuras sākumā viņš tikai trīs sitienu zaudēja līderim. Jau uz pirmā tee Barnes sistā bumbiņa aizlidoja pavisam ne tur, kur sitējs vēlējās. Golferis trieca nūju pret zemi.

Vēlāk 14.bedrītes izspēlē viņš no nepilna pusotra metra attāluma izdarīja piecus ripinājumus, nevērīgi ar puteri dzenot bumbiņu tik uz priekšu, nemaz nenostājoties sitienam. Pēc vēl viena neveiksmīga sitiena no tee 17.bedrītē vainīgā nūja atkal dabūja trūkties, ietriecoties zemē.

Bez vainas Barnes nebija arī sestdien, kad televīzijā bija redzams, kā trešās kārtas izspēles laikā amerikānis iesit ar nūju pa koku.

Lai gan Barnes atvainojās turnīra direktoram Andrew Langford-Jones, spēlētājam izteica brīdinājumu un lika maksāt sodu. Langford-Jones norādīja, ka sods ir “pamatīgs”, taču konkrētu summu nenosauca.

Barnes uzvedība bija neprofesionāla, un par to viņu sodīja, teica Langford-Jones. Par Barnes, kam nereti gadās līdzīgas likstas ar etiķeti, esot sūdzējušies arī skatītāji, sakot, ka šāda uzvedība rada nevēlamu priekšstatu par golfu.

Svētdien kopā ar 23 gadus veco Barnes vienā grupā spēlēja arī turnīra uzvarētājs Richard Green. Čempions nosodīja Barnes izgājienus, taču piebilda, ka tie viņam nespēja traucēt koncentrēties un uzvarēt, vēstīja aģentūra AP.

Par atsevišķām nepieņemamas uzvedības epizodēm sodīja arī citus “Masters” spēlētājus, tomēr Langford-Jones viņu vārdus nenosauca. Ja reizi nedēļā neveiksmīgs sitiens izraisa šādu reakciju, tas nav nekas nenormāls, ja vien tas nekļūst par paradumu, teica direktors.

Barnes turnīrā finišēja dalītā 40.vietā, nopelnot 5250 Austrālijas dolāru, bet pēc soda naudas nomaksas viņš no Melburnas visdrīzāk dosies prom jau būdams mīnusos.

Pēdējās izmaiņas , 14.12.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē