Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

"Saliena Golf" gaida īpašniekus

Acīmredzot golfs Latvijā attīstās vēl straujāk par mobilajām telekomunikācijām, jo trešais spēlētājs sevi piesaka daudz aktīvāk. “Saliena Golf Club” plāno vēl šogad uzsākt biedru uzņemšanu, un būtiski, ka par tādu varēs kļūt tikai tie, kuri iegādāsies vilinošās biedrības tiesības klubā.

Pavisam ir plānots pārdot 400 biedrības daļu, kas aptvers 700 spēles tiesību vienību, golfs.lv pastāstīja viens no Latvijas golfa pirmtēviem un “Saliena Golf Club” valdes loceklis Vilnis Baltiņš juniors.

Par “Saliena Golf Club” dalībnieku varēs kļūt ikviens, kura īpašumā būs kaut viena biedrības daļa, taču nav liegts iegādāties arī lielāku skaitu. Biedrības daļa dos tiesības uz neierobežoti ilgu bezmaksas spēli “Saliena Golf Club”, maksājot tikai noteikto ikgadējo laukuma uzturēšanas maksu – 400 eiro.

Maksa par vienu biedrības daļu ir noteikta 6500 eiro. Būs arī lētākas junioru biedrības daļas, kā arī ģimenes un uzņēmumu biedrības daļas. Par uzņēmuma biedrības daļu jāmaksā 24 000 eiro, taču tieši šo iespēju Baltiņš nosauca par īpaši izdevīgu. Uzņēmuma biedrības daļu var iegādāties seši domubiedri, kas viņiem ļaus izmantot visas pienākošās priekšrocības. Vienlaicīgi uz laukuma varēs spēlēt četri no sešiem biedrības daļas īpašniekiem.

Baltiņš prognozēja, ka visas piedāvātās biedrības daļas drīz vien tiks izpirktas. Daļas cenu turpmāk noteiks brīvais tirgus, un pēc Baltiņa domām 2006.gadā, kad paredzēta lielā golfa laukuma atklāšana, biedrības daļu varēs pārdot jau par aptuveni deviņiem tūkstošiem eiro.

Ar biedrības daļu īpašnieks varēs brīvi rīkoties – pārdot, izīrēt, vai vispār to neaktivizēt, tādējādi izvairoties no ikgadējās laukuma uzturēšanas maksas, un izmantojot savu daļu tikai kā izdevīgu finanšu ieguldījumu.

Pat ja pieņem, ka arī pēc pāris gadiem gada abonements vēl maksās ap 500 latiem, kļūst skaidrs, ka biedrības daļas izīrēšana dos tās īpašniekam peļņu. Visa summa, kas paliks pēc ikgadējās laukuma uzturēšanas maksas, būs izīrētāja peļņa.

Kluba biedri pretendēs arī uz dividenžu dalīšanu, ja “Saliena Golf Club” darbosies pietiekami sekmīgi, lai būtu ko dalīt.

Lai kļūtu par “Saliena Golf Club” biedrības daļas īpašnieku, nebūt nav obligāti uzreiz lūkoties savā maciņā. Viena no Latvijas lielākajām bankām gatavojas kreditēt biedrības daļu iegādi, un tuvākajā laikā esot paredzēts par šo iespēju informēt oficiāli.

Vairāki Latvijas golferi jau paši ir interesējušies, kā kļūt par biedrības daļu īpašniekiem. Paredzams, ka procesa formālā puse ļaus pirmos “Saliena Golf Club” uzņemtos biedrus reģistrēt jau šogad. Iespēja kļūt par “Saliena Golf Club” biedriem būs arī ārzemniekiem, kas varētu krietni palielināt pieprasījumu pēc biedrības daļām.

Ļoti iespējams, ka biedrības daļas iegādāsies arī daudzi negolferi, uzskatot to tikai par pareizo izvēli savas naudas ieguldīšanai, un saskatot peļņas iespējas nākotnē.

Jaunas iespējas pavērsies arī tiem, kam golfam allaž pietrūkst laika, ja uz pašlaik funkcionējošiem laukumiem tālu jābrauc. “Salienas” projekta ietvaros ap golfa laukumu būvēs mājas, vilinot golferus dzīvot viena laba sitiena attālumā no kārtējā raunda izspēles.

Baltiņš juniors pauda gatavību ne tikai reģistrēt biedrības daļu kārotājus, bet arī solīja visiem interesentiem atbildēt uz neskaidriem jautājumiem.

Savukārt golfs.lv piedāvā savu attieksmi pret "Saliena Golf Club" piedāvājumu izteikt aptaujā, atbildot uz nedēļas jautājumu.

Pēdējās izmaiņas , 15.12.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē