Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Izlasei četri obligātie turnīri

Lai varētu izmantot izlases spēlētājiem piedāvātās iespējas, labākajiem jaunajiem golferiem nākamā gada sezonā būs jāuzņemas arī noteiktas saistības. Oficiālus ilgtermiņa līgumus, kuros būtu pienākumu uzskaitījums, nav paredzēts slēgt, taču zināmas prasības ir paredzētas. Viens nosacījums būs obligāta līdzdalība četros nozīmīgos turnīros.

Junioru līdzdalība ir paredzēta Latvijas junioru čempionātā, Latvijas amatieru čempionātā, Latvijas amatieru "Open" un Latvijas - Igaunijas mačsacīkstē. Līdzdalība pārējos turnīros būs pēc pašu golferu izvēles. Ja būs atbalstītāji un vēlme cīnīties ar saviem vienaudžiem Eiropā, varēs startēt EJGT tūres sacensībās.

Izlasē nav noteikts spēlētāju skaits, kas tajā būtu obligāti iekļaujami, norādīja LGF junioru programmas vadītājs Artūrs Krukovs. Paredzams, ka izlasē darbosies 8-10 labākie jaunieši, kam pastāvīgi būs nodrošināta kvalificēta trenera uzraudzība. Ja sasparosies kāds no viņu konkurentiem, vai sevi skaļi pieteiks kāds no jaunajiem talantiem, izlases dalībnieku skaits var pieaugt.

Pagaidām uz vietu izlasē reāli pretendē piecas meitenes (Laura Jansone, Krista un Māra Puisītes, Anete Indulēna, Elīna Streļuka) un trīs puiši (Dāvis Puksts, Mikus Gavars, Kārlis Broders). Saraksts pagaidām vēl ir provizorisks. Kā atzina Krukovs, vēl ar pretendentiem ir jāapsriežas, vai viņi ir ar mieru uzņemties atbilstošas saistības.

Līdzdalība noteiktās sacensībās būs tikai viena prasība. Izlases spēlētājiem ir jābūt piemēram, pēc kā tiekties pārējiem jaunajiem golferiem, tādēļ tiks prasīta arī pakļaušanās noteiktam treniņu režīmam. Tās gan nebūs nekādas ārkārtējas, bet drīzāk sportā pierastas prasības.

Meiteņu izlasei ir apsolīta līdzdalība Eiropas komandu čempionātā. Tā kā pretendentes ir piecas, bet komandā ir tikai četras vietas, konkurence juniorēm ir nodrošināta. Puišu pienācīgam startam šādās sacensībās ir par maz, tādēļ labākajiem no viņiem paredzēts dot iespēju ārzemēs uzspēlēt individuālā turnīrā.

Krukovs neizslēdz iespēju, ka federācijas izvirzīto prasību dēļ varētu rasties kāds konflikts ar jauno spēlētāju vecākiem. Taču, vai ir vērts palikt malā no izlases un paļauties tikai uz sevi, būs jālemj pašiem vecākiem kopā ar saviem junioriem. Iespēja sešas stundas nedēļā gatavoties trenera vadībā ir nopietns ieguldījums, un atteikties no tā būtu smags lēmums.

Ja vienošanās starp federāciju un jauno spēlētāju būs noslēgta, bet vēlāk netiks pildīta, varētu sekot prasība atmaksāt golfera gatavošanā ieguldītos līdzekļus.

Pēdējās izmaiņas , 28.12.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē