Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Universāls profesionālis

Ar sportu apsēstajā Zaļajā kontinentā universāla meistarība vairākos sporta veidos nebūt nešķiet kas īpašs, tomēr Scott Draper vienlaicīgais starts Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā un debija profesionālajā golfā nepalika nepamanīta. Izrādījās, ka Draper tomēr labāk klausa ierastākā tenisa rakete, un tas viņam atvieglos dzīvi nedēļas nogalē, kad izšķirošie notikumi risināsies gan tenisa laukumos, gan "Victorian Open" golfa turnīrā.

30 gadu vecā Draper rezultāts "Woodlands" golfa laukumā izrādījās neveiksmīgs profesionāla līmeņa spēlētājam - 79 sitieni, jeb +7 virs PAR. Taču Draper nebija laika skumt, jo bija jāsteidzas uz tenisa kortiem, kur jau gāja daudz labāk.

Spēlējot kopā ar savu tautieti Samanta Stosur, Draper uzvarēja pusfinālā un izcīnīja vietu Austrālijas atklātā čempionāta jaukto dubultspēļu finālā.

Ja Draper būtu ticis pie labāka rezultāta "Victorian Open" pirmajā kārtā, svētdien viņam nāktos palauzīt galvu, kā vienlaicīgi spēlēt golfu un cīnīties par uzvaru Austrālijas atklātajā čempionātā. Taču pēc 79 sitieniem Draper būs vajadzīgs Tiger Woods cienīgs rezultāts, lai pārvarētu cut.

Draper sprieda, ka pirmais solis profesionālajā golfā ir nesis vilšanos, toties tas ļaus labāk koncentrēties tenisa finālam. Arī dubultspēļu turnīrā Draper nokļuva pateicoties nejaušībai. Stosur partneris traumas dēļ atteicās no starta, un tenisiste pazvanīja Draper. Vēlāk gan Stosur atzina, ka nebūtu tirdījusi Draper, ja zinātu, cik saspringta viņam ir nedēļas nogale.

Draper nav viegli ne tikai izšķirties par mīļāko sporta veidu, bet arī par to, kura roka viņam klausa labāk. Tenisā Draper ir kreilis, bet golfā - labrocis.

Pēdējās izmaiņas , 28.01.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē