Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Golfam nolūko Ulbroku

Golfa spēlēšanai piemērotu vietu skaits Latvijā varētu pieaugt vēl par vienu 18 bedrīšu laukumu. Rīgas mežu aģentūras komisija atbalstīja SIA "Golfs&Karti" lūgumu iznomāt zemes gabalus Stopiņu pagastā Rīgas golfa parka ierīkošanai. Pagaidām gan projekts ir pirmsākumos, un par zemes iznomāšanu vēl jālemj Rīgas domes komitejām.

Atzīstot izskanējušās ziņas par patiesām, Armands Puče norādīja, ka pagaidām tas ir tikai “Golfs un Karti” priekšlikums par zemes iznomāšanu.

Golfa parka ierīkošanai uz 30 gadiem vēlas iznomāt 142 hektārus zemes. "Golfs&Karti" prezidents Sandis Ozoliņš iesniegumā Rīgas Mežu aģentūrai norādījis, ka ir iecerēts izveidot 18 bedrīšu laukumu, minigolfa kompleksu un treniņlaukumu. Parkā būtu arī viesnīcas tipa kotedžas, pastaigu takas un apgaismota distanču slēpošanas trase.

Tas viss atrastos priežu mežā vietā, kur sadalās ceļš Līči-Ulbroka.

Golfa parka izveidē ir plānots ieguldīt ap 5 miljoniem eiro, ko nodrošinātu “Golfs un Karti”, norādīja Puče. Ulbrokā taptu nevis “Ozo Golf Club” otrais laukums, bet gan Rīgas golfa parka pirmais laukums.

Golfa parku tā veidošanas iniciatori uzskata par nozīmīgu objektu pilsētas attīstībā un ārvalstu tūristu piesaistīšanā. Atbalstot uzņēmuma pieteikumu, Meža aģentūras konsultatīvā komisija atzina, ka visas lauksaimniecības zemes ap Rīgu praktiski ir apbūvētas, tāpēc vienīgā iespējamā golfa laukuma izbūves vieta ir mežs.

Dome parasti nesteidzas šādu jautājumu lemšanā, un arī “Golfs un Karti” nedomā strēbt karstu. Kad jautājums nonāks līdz atrisinājumam, tad arī viss kļūs skaidrs, sprieda Puče.

Teorētiski ideālā variantā darbi Rīgas golfa parka veidošanā varētu sākties šī gada beigās, bet laukuma atklāšanas laiku pieteikuma iesniedzēji pagaidām vēl nav savos plānos nav paredzējuši.

Lai gan pašmāju golferiem var pēkšņi sareibt galva no lielā laukumu skaita, viņiem jaunajos plānos nav atvēlētas galvenās lomas. Lielākie āķi tiks mesti pāri jūrai Skandināvijā, lai ceļot gatavos kungus un dāmas vilinātu ar iespēju pie vienas braukšanas uzspēlēt gan “Ozo Golf”, gan Ulbrokā.

Varbūt vēl pirms pieciem gadiem spēlēšana 18 bedrīšu laukumā Latvijas golferim likās vēl kā racionāls sapnis. Tagad viss šķiet savādāk.

Vai jaunās iespējas ir seno ilūziju iemiesojums, vai tas joprojām ir kas iracionāls, golfs.lv piedāvā izmērīt atbildēs uz nedēļas jautājumu.

Pēdējās izmaiņas , 02.02.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē