Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

SOK viceprezidents nešaubās

Tik masveidīga un pasaulē populāra spēle kā golfs noteikti ir pelnījusi vietu olimpisko sporta veidu saimē, un sagaidāms, ka tā arī būs, uzskata augsta ranga Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) amatpersona. SOK viceprezidents Vitālijs Smirnovs nešaubās, ka golferiem nākotnē būs iespēja atkal pacīnīties zem piecu apļu karoga.

Jautājums gan oficiāli vēl nav izlemts, un spriedumu par izmaiņām olimpisko spēļu programmā SOK plāno pieņemt jūlijā Singapūrā.

Ņemot vērā perspektīvas, Smirnova dzimtenē Krievijā jau nopietni izvērtē nākamo olimpiešu gatavošanas plānus. Krievijas Golfa asociācijas prezidents Konstantīns Koževņikovs pauda pārliecību, ka attīstībā ir iestājies jauns posms, tādēļ jāpadomā par to, kas, un kā startēs olimpiskajās spēlēs.

Olimpisko plānu dēļ Krievijā gatavojas atbalstīt ne tikai talantīgākos jauniešus, bet arī finansiāli nodrošināt labāko 18-20 gadus vecu golferu gatavošanos. Arī viņpus Zilupes jaunatnes atbalsts ir pasludināts par prioritāti.

Koževņikovs uzskata, ka valsts atbalsts golfa attīstībai nodrošinās jauniešiem iespēju trenēties, kā arī ļaus sagatavot vietējos trenerus. Tas viss virzīšot golfu pretim masveidībai, nevis elitāra sporta veida statusam.

Krievijā arī aprēķināts, ka šajā valstī ar golfu saistītās nozarēs apgrozījums 2004.gadā bija 192 miljoni dolāru. Maskavā un tās apkaimē vien pašlaik ir ap 20 topošu golfa laukumu projektu, kas ir sasnieguši dažādas attīstības fāzes.

Pēdējās izmaiņas , 08.02.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē