Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Izstāžu gaismās

Pasaulē netrūkst vietu, kur golfu spēlē arī gada pirmajos mēnešos. Tomēr gada sākums iezīmē ne tikai jaunu sezonu, bet arī ir atskaites punkts ražotāju progresam inventāra tirgū. Floridā notikusī "PGA Merchandise Show" daudzo izstāžu un gadatirgu rindā ir viena no respektablākajām vietām jaunumu izrādīšanai.

Draiveru ražotāji turpina apgūt plāna titāna sniegtās iespējas galvas korpusu izsvarojuma uzlabošanā, par izstādē redzēto vēsta "Golf Channel". Spožākie prožektori ir vērsti uz lielo galvu draiveriem, taču pataloģiski izmēri atšķirībā no iepriekšējiem gadiem vairs nav modē. Lielākā daļa kompāniju tiecas uz USGA noteikumos paredzēto maksimāli pieļaujamo robežu - 460 kubikcentimetriem.

Lielo draiveru popularitātei par labu nāca divu pasaulē labāko golferu Vijay Singh un Tiger Woods izvēle. Singh spēlē ar "Cleveland Launcher 460 Comp", bet Woods "Nike Ignite 410" nesen papildināja arī ar 460 kubikcentimetru modeli. Ja Tiger saka, ka tas palīdz, neko daudz vairāk ražotājiem arī nevajag.

Apskatnieki izceļ "MacGregor MacTec NVG" (radikāli pazemināts smaguma centrs, kas ļauj bumbiņai labāk pacelties gaisā; mazāka bumbiņas griešanās (spin) un lielāka distance). Noderīgākie jaunumi tiem, kuri vairāk spēlē savam priekam, varētu būt "Wilson The Hyper TI" (440 kub. cm, īpaši liels sweetspot) un "Tour Edge Bazooka JMAX Houdini" (420 kub. cm, 16 grādu).

Jaunu koncepciju "MacGregor" piedāvā dzelžiem. "V-Foil M675" nūjām galvu "seja" tās vidū ir izgatavota no cietāka metāla, bet vairāk uz malām - mīkstāka. Tādējādi pēc trāpījuma ar centrālo daļu bumbiņa iegūst lielāku paātrinājumu un lido tālāk, bet ne tik precīzi sitieni ļauj būtiski nezaudēt distanci. Garajiem un īsajiem dzelžiem ir izmantoti atšķirīgas cietības metāli. Distances kontrole un sitiena izjūta esot izcila.

Tāpat kā iepriekš papilnam piedāvā dažādas hibrīdu nūjas, tostarp arī tādas, kas redzamas pro somās. Izvēle ir pat mulsinoša. Galvenās piedāvāto hibrīdu funkcijas ir vieglāk pacelt bumbu tālos sitienos un tikt galā ar problēmām rafā. Hibrīdiem parādās arī lielāka kātu izvēle, kas nākotnē varētu ļaut tos piemērot draivera vai dzelža svingam. Pie šādām nūjām neesot viegli pierast, taču lielākā daļa spēlētāju sakot, ka ir vērts pacensties, zinot, ka 185 jardu sitiens būs tāls un stabils.

Mierīgāka gaisotne nekā nūju sekcijā valdīja izstādes bumbiņu daļā, taču savi jaunumi bija arī tur. Vislielāko vērību izpelnījās "Callaway HX Hot". Tā ir trīskomponentu bumbiņa ar lielu gumijas kodolu un neticami plānu un jutīgu apvalku. Tās konstrukcija palielinot lidojuma ātrumu, un, kā norāda "Callaway" inženieri, līdz ar to arī distanci.

Piedāvāja arī īpaši bērnu svinga ātrumam piemērotas bumbiņas un tādu, iespējams, nākotnes modeli ar tukšu vidu. Taču visi patur prātā, ka pavasarī gaidāmas jaunās "Titleist Pro V" sērijas bumbas.

Pēdējās izmaiņas , 11.02.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē