Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Domē saka vienu jāvārdu

No golfa brīvā zona ap mūžam negatavo pilsētu laikam paliks vēl mazāka. Rīgas domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas komiteja pirmdien atbalstīja lēmumprojektu par nomas līguma noslēgšanu ar SIA "Golfs & Karti" par golfa laukuma ierīkošanu Rīgas rajona Stopiņu pagastā. Galīgais lēmums par zemes iznomāšanu gan vēl tiks pieņemts Rīgas domes sēdē.

Laukumam paredz 141,7 hektāru kopējo platību. Domei piederošajās zemēs, kur pašlaik atrodas mazvērtīgas koksnes mežs, "Golfs & Karti" plāno izvietot "Ozo Golf Club" līdzīgu golfa laukumu. Taču kā jau iepriekš norādīja "Ozo Golf Club" direktors Armands Puče, tas nebūs "Ozo Golf Club" otrais laukums, bet gan Rīgas golfa parka pirmais laukums.

Jaunā laukuma izveidē kopumā plānots investēt 5 miljonus eiro, izveidojot 18 bedrītes, uzceļot golfa kluba māju ar tehniskās apkopes ēkām, kā arī kotedžu tipa viesnīcu ar 160 vietām. Tāpat jāizveido visa vajadzīgā infrastruktūra, ievelkot komunikācijas un izbūvējot pievedceļus.

Bez golfa laukuma un kotedžas tipa viesnīcām uzņēmums ir paredzējis izveidot minigolfa laukumu, kā arī skvoša un tenisa laukumus. Slēpotājiem nav izredžu no neierasta skatupunkta ziemā paskatīties uz "Ozo Golf Club" laukumu, lai nesabojātu laistīšanas sistēmu, taču Stopiņos viss būšot savādāk. Projektā paredzēts, ka ziemas sezonā golfa laukumā tiks izveidota distanču slēpošanas trase.

Jaunais projekts atšķirībā no "Ozo Golf Club" ir vairāk komerciāls, uz ko norāda investoru vēlme būvēt kotedžu tipa viesnīcu. Puče sagaida, ka jau funkcionējošā prāmju līnija no Stokholmas un lēto aviokompāniju aktivitātes Rīgu padarīs vēl tuvāku golfa tūristiem. Tā kā pats golfa laukums nebūt nenes peļņu, svarīga ir piedāvātā tūrisma infrastruktūra un laukuma teritorijas pielāgošana arī citām vajadzībām.

Par laukuma pabeigšanas termiņiem Puče nesteidzas runāt, norādot, ka golfa parka projekts ir pamatā ekoloģisks, un nav iespējams precīzi noteikt, kā ieaugs iesētā zāle laukuma vajadzībām. Teorētiski varētu paiet 3 līdz 6 gadi.

Runājot par finansējumu, Puče sacīja, ka, ņemot vērā, ka šis nav uzņēmuma pirmais projekts, ir atradušies arī citi ieinteresētie investori, kas vēlētos ieguldīt līdzekļus golfa kluba izveidošanā. Līdz ar to finansētājs nebūs tikai Sandis Ozoliņš kā "Ozo Golf Club" gadījumā.

Pēdējās izmaiņas , 21.02.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē