Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Drūzma, rafs un viskijs

Ikvienam var gadīties negaidīti atklāt sevī slepkavnieciskas tieksmes, ja veiksmīgas spēles raito ritējumu pārtrauc priekšā aizkavējušies golferi, kuri turklāt nemaz nemēģina pasteigties. Lielākā daļa golfa ekspertu par galveno bremzējošo faktoru uzskata spēlētāju nepietiekamo izpratni par spēles būtību, jo labs temps nenozīmē steigu, bet gan racionālu pieeju. Paši golferi pēc "Golf Digest" aptaujas datiem sliecas uzskatīt, ka lielāka nozīme ir citiem faktoriem, un bez vainas neesot arī dūšu stiprinošie dzērieni.

Par galveno klupšanas akmeni aptaujātie uzskata problēmu, ar kuru Latvijas spēlētājiem, neskaitot turnīrus, iznāk saskarties ārzemju laukumos. Trešā daļa atbilžu sniedzēju vaino lielās ļaužu plūsmas, kas pat ne visai lielas saminstināšanās gadījumā var radīt problēmas.

Tikai nepilna ceturtdaļa sliecas uzskatīt, ka pie vainas ir golfa etiķetes arvien pieticīgākā loma. Vairāk ir to, kuri problēmu saskata augstā rafā un pārāk ātros grīnos.

Gandrīz desmitā daļa aptaujāto ir pārliecināti, ka problēmas rada spēlētāji, kam kājas un rokas sapinis zaļais pūķis, bet nedaudz vairāk ir to, kuri gribētu redzēt laukuma personāla aktīvāku rīcību.

Ar risinājuma rašanu ir grūtāk. Vērtējot laukuma saimnieku iespējas, prāvākā daļa spēlētāju ir pārliecināti, ka lielāko ieguldījumu spēles paātrināšanā dotu rafa saīsināšana.

Tikmēr golfa apskatnieki vēlreiz atgādina, ka nezaudēt tempu palīdz vienkārši gatavība izdarīt savu sitienu uzreiz, tiklīdz ir iespējams to darīt. Ja tomēr nākas iestrēgt, galvenais ir nezaudēt savaldību, jo dusmas neizbēgami izraisīs neveiksmīgu sitienu. Tātad tāpat kā daudzās citās golfa lietās ieteikums ir loģisks un vienkāršs. Atliek tikai katram pašam atrast veidu, kā to īstenot.

"Golf Digest" aptauja par spēli bremzējošiem faktoriem (varēja sniegt vairākas atbildes):

Pieaugošā spēlētāju plūsma laukumā  - 33%

Augsts rafs un ātri grīni                      - 26%

Arvien pieticīgāka golfa etiķetes loma  - 23%

Laukuma personāla vērības zudums    - 11%

Golferu pieaugošā alkohola kāre          - 9%

Mobilo tālruņu popularitātes kāpums    - 3%

Arvien vairāk gar fairway izvietotie koki  - 2%

Nezinu/nav atbildes                             - 9%

Kas laukuma uzturēšanā palīdz paātrināt spēli?

Rafa saīsināšana                - 46%

Fairway paplašināšana        - 25%

Lēnāki grīni                        - 14%

Ātrāki un cietāki fairway      - 7%

Tuvāks tee izvietojums        - 5%

Nezinu/nav atbildes             - 8%

Pēdējās izmaiņas , 24.02.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē