Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Woods un Singh turpina

Pašreizējais titula īpašnieks Tiger Woods un pasaules rangu līderis Vijay Singh veiksmīgi pārvarēja Pasaules macth-play čempionāta pirmo kārtu. No reitinga pirmo numuru panākumiem Kalifornijā notiekošajā turnīrā būs atkarīgs, kurš jaunnedēļ būs vadībā pasaules rangā. Viens no lielākajiem pārsteigumiem pagaidām ir 2000.gada čempiona Darren Clarke zaudējums.

Pēc 24 stundas ilgušajām lietavām ceturtdien Karlsbādē atkal spīdēja dienvidu saule, ļaujot golferiem beidzot doties "La Costa Resort and Spa" laukumā. Lai izšķirošās cīņas varētu aizvadīt pēc iepriekš paredzētā grafika, piektdien jāizspēlē gan otrā, gan trešā kārta.

Woods, kurš trešo gadu pēc kārtas pretendē kļūt par "WGC-Accenture Match Play Championship" uzvarētāju, bez īpašām problēmām ar 4&3 pieveica Zimbabves golferi Nick Price. Singh ar tādu pašu rezultātu bija pārāks pār japāni Shingo Katayama.

Salīdzinot abu līderu līdzšinējos panākumus match-play čempionātos, Singh izredzes saglabāt pirmo vietu rangā šķiet visai pieticīgas. Līdz šim viņš piecos turnīros ne reizi nav ticis tālāk par otro kārtu, turpretim Woods nav zaudējis 13 spēlēs pēc kārtas, turklāt viņa kopējā bilance ir 21-3.

Ja Singh otrajā kārtā zaudēs, Woods pietiks dalīt trešo vietu, lai atgūtu pirmā numura troni. Ja 29 gadus vecais Woods iekļūs finālā, Singh derēs vairs tikai uzvara. Singh otrajā kārtā neklāsies viegli, jo viņu gaida cīņa ar amerikāni Jay Haas, kurš pirms diviem gadiem iekļuva ceturtdaļfinālā. Woods pretinieks būs austrālietis Nick O'Hern.

Pirmajā kārtā līdzdalība prestižajā turnīrā beidzās ar otro numuru izliktajam kanādietim Mike Weir, kam nācās atzīt amerikāņa Kirk Triplett pārākumu (1up). Otrajā kārtā 16 pāru konkurencē spēlēs arī divās nedēļās divos turnīros šogad uzvarējušais amerikānis Phil Mickelson un Dienvidāfrikas golferis Retief Goosen.

Divu ziemeļīru cīņā Clarke zaudēja Graeme McDowell (1up). 2000.gadā Clarke finālā bija pārāks pār Woods.

Pēdējās izmaiņas , 25.02.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē