Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Favorītu kapitulācija

Tikai divi no turnīrā visaugstāk izliktajiem 10 golferiem turpina cīņu pasaules match-play čempionātā, un viņu vidū vairs nav ne pasaules rangu līdera Vijay Singh, ne viņam uz papēžiem minušā Tiger Woods. Abiem favorītiem liktenīga bija otrā kārta. Līdz ar to zuda Woods cerības uz tūlītēju līdera vietas atgūšanu reitinga tabulā.

Vēl viens pierādījums match-play neprognozējamajam raksturam bija trešā numura Phil Mickelson zaudējums trešajā kārtā. No pirmā desmitnieka turpina spēlēt tikai dienvidafrikānis Retief Goosen un ASV golferis Stewart Cink.

Singh sekoja paša iedibinātajām tradīcijām, match-play čempionātā netiekot tālāk par otro kārtu. Šoreiz viņam ceļu aizšķērsoja amerikāņu veterāns Jay Haas, "La Costa Resort and Spa" laukumā gūstot uzvaru ar 3&2.

Woods zaudējumu uzskata par vienu no lielākajiem pārsteigumiem turnīra vēsturē. Trešo gadu pēc kārtas uz uzvarētāja titulu pretendējušais amerikānis Kalifornijā negaidīti krita par upuri Austrālijas spēlētājam Nick O'Hern - 3&1. Turklāt O'Hern favorītu pieveica čempiona stilā, noslēdzot spēli ar bērdiju.

Woods match-play čempionātā nebija zaudējis 13 spēlēs pēc kārtas, un pretendēja iekļūt vēsturē kā pirmais trīs gadus pēc kārtas uzvarējušais golferis. Piecos iepriekšējos turnīros Woods tikai vienreiz nebija iekļuvis vismaz ceturtdaļfinālā, kad 2002.gadā zaudēja pirmajā kārtā.

O'Hern sacīja, ka tik neprognozējamā spēlē uzvarēja tas, kurš mazāk kļūdījās. O'Hern sprieda, ka Woods vairākkārt neveicās ripināšanā, un to par galveno sakāves cēloni nosauca arī pats zaudētājs.

"Nick ieripināja visu, kas viņam bija jāieripina, bet es to neizdarīju. Tā arī bija visa atšķirība starp uzvaru un zaudējumu," teica Woods.

Mickelson izredzes spēlēt ceturtdaļfinālā zuda pēc zaudējuma savam tautietim ASV golferim David Toms - 4&2.

"WGC-Accenture Match Play Championship" ceturtdaļfinālu pāri:

Stewart Cink (ASV) - Chris DiMarco (ASV)

Ian Poulter (Lielbritānija) - Nick O'Hern (Austrālija)

Adam Scott (Austrālija) - David Toms (ASV)

Retief Goosen (Dienvidāfrika) - Robert Allenby (Austrālija)
 

Pēdējās izmaiņas , 26.02.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē