Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Toms rekorduzvara match-play čempionātā

Amerikānis David Toms svētdien guva pārliecinošāko uzvaru pasaules match-play čempionātu finālu vēsturē, ar 6&5 pieveicot savu tautieti Chris DiMarco. No finālā paredzētajām 36 bedrītēm nācās izspēlēt tikai 31, lai Toms Kalifornijā "La Costa Resort and Spa" laukumā nodrošinātu galveno balvu - 1,3 miljonus dolāru.

Līdz šim iespaidīgākā uzvara "WGC-Accenture Match Play Championship" finālā piederēja britam Darren Clarke, kurš 2000.gadā ar 4&3 pieveica Tiger Woods.

Toms pēc uzvaras stāstīja, ka šī nav mūžā pirmā uzvara, taču nekad iepriekš viņam sacensībās nav bijusi tik viegla spēles sajūta. Izspēlējot 116 bedrītes, uzvarētājam bija tika četri bugiji. Čempions pats nespēja izskaidrot, kādēļ tik labi veicies. Toms neuzskata, ka būtu ierindojams piecu pasaulē labāko golferu vidū, sakot, ka viņa mērķis ir stabili ik gadu būt desmitniekā.

Izšķirošo pārsvaru Toms ieguva otrajās deviņās bedrītēs. Pēc pirmo deviņu bedrīšu izspēles rezultāts vēl bija neizšķirts, bet deviņas bedrītes vēlāk Toms jau bija ieguvis 6 up pārsvaru pār savu draugu. Pēcpusdienas sērijā vairs nekas nemainījās. Toms panāca pat +8, un DiMarco spēja tikai padarīt rezultātu nedaudz solīdāku.

DiMarco finālā piedzīvoto zaudējumu nosauca par lielāko sakāvi golfera karjerā. Taču viņš vienlaikus norādīja, ka Toms rezultāts sitienu spēles formātā pēdējās divās dienās būtu ap -20 zem PAR, tādēļ uzvarētājs ir pelnījis, lai viņa priekšā noņemtu cepuri.

Gandarījuma cīņā par 3.vietu dienvidafrikānis Retief Goosen pārspēlē uzveica britu golferi Ian Poulter.

Favorītu Tiger Woods un Vijay Singh neveiksmes nepriecēja turnīra sponsorus, kas 64 spēcīgāko golferu turnīrā nodrošināja 7,5 miljonu dolāru balvu fondu. Naudas devēju īgnumu nedaudz mazināja spožais fināls, jo masu medijos tas guva pietiekami respektablu rezonansi.

Pasaules rangu līderiem pēc pirmajās kārtās piedzīvotajām neveiksmēm atliek tikai cerēt uz uzvaru kādā no nākamajiem PGA turnīriem.

Aizvadītās nedēļas nogalē Havaju salās sezonu sāka LPGA tūre. Natālijai Gulbei viena neveiksmīga kārta liedza tikt augstāk par dalītu 32.vietu.

Otrajā no trim "SBS Open" dienām Gulbe "Turtle Bay Resort" laukumā nospēlēja ar 77 sitieniem, tikai par viena sitiena tiesu paglābjoties no cut. Taču sākums un beigas bija veiksmīgākas, jo divas reizes viņa laukumu izgāja ar 71 sitienu (-1 zem PAR).

Uzvarēja Filipīnās dzimusī amerikāniete Jennifer Rosales (208), bet Gulbes rezultāts bija 219 sitieni, kas nodrošināja 6578 dolāru balvu. 

Pēdējās izmaiņas , 28.02.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē