Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Stopiņus atvēl golfam

Ja viss ritēs kā iecerēts, pēc ne tik daudz gadiem uzdevums vienā dienā izspēlēt visus Rīgas un tās apkārtnes golfa laukumus var izrādīties nepaveicams. Rīgas dome otrdien nolēma slēgt nomas līgumu ar Sandim Ozoliņam piederošo uzņēmumu "Golfs & Karti" par golfa laukuma ierīkošanu Rīgas rajona Stopiņu pagastā.

Rīgas mērs Gundars Bojārs domes sēdē sprieda, ka līgums ir jāslēdz tūrisma interešu labad. Vairākas tūrisma kompānijas esot norādījušas, ka pie Rīgas trūkst golfa infrastruktūras, kas ir pieprasīts ceļotāju mērķis. Bojārs atgādināja Stokholmas 17 golfa laukumus, bet Rīga no šiem cipariem vēl acīmredzami atpaliek.

Lai gan jaunā objekta galvenais mērķis ir golfa tūristi, cerams arī vietējo spēlētāju skaits procentu izteiksmē pieaugs ne mazāk strauji kā tas notiek ar laukumiem. Vai laukumu skaita kāpums tuvinās pašmāju golferu meistarības līmeni Zviedrijai, var tikai minēt.

Rīgas domei piederošajā teritorijā, kur pašlaik atrodas mazvērtīgas koksnes mežs, "Golfs & Karti" plāno izvietot 18 bedrīšu laukumu. Projektā plānots investēt 5 miljonus eiro, 141,7 hektāru kopējā platībā izveidojot golfa laukumu, uzceļot golfa kluba māju ar tehniskās apkopes ēkām, kā arī kotedžu tipa viesnīcu ar 160 vietām. Līdzīgi ir jāizveido visa vajadzīgā infrastruktūra, zemes gabalā ievelkot komunikācijas un izbūvējot pievedceļus.

Bez golfa laukuma un kotedžām uzņēmumus ir paredzējis izveidot minigolfa laukumu, kā arī skvoša un tenisa laukumus. Projektā arī paredzēts, ka ziemas sezonā golfa laukumā tiks izveidota distanču slēpošanas trase.

Sīkāk par golfa parka pabeigšanas termiņiem projekta autori vēl nerunā, norādot, ka būvniecība nav viegli prognozējama joma. Aptuvenie cipari svārstās no trim līdz sešiem gadiem.

Atšķirībā no "Ozo Golf Club" jaunā laukuma finansētājs būs ne tikai Ozoliņš, bet arī citi ieinteresēti investori.

Pēdējās izmaiņas , 01.03.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē