Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Nenoslīkt rakstītos padomos

Ikviens golferis apzinās, ka nav ideāls, tādēļ iecienīta tēma daudzajos golfa žurnālos ir padomu došana dažādu problēmu novēršanai. Ik reizi žurnālā parādās arvien jauni ieteikumi spēles uzlabošanai, lai lasītāji drīz vien varētu sasniegt vēl nebijušu distanci no tee, vienmēr trāpītu uz fairway, un uz grīniem sarūgtinātu pretiniekus, nevis paši sevi. Tomēr ir speciālisti, kas apšauba šāda padomu lēruma lietderību.

Nav jau tā, ka padomu došana būtu kas slikts, taču akli uzskatīt visu rakstīto par patiesību arī nebūs prātīgi, uzskata izdevuma “National Golf” redaktors Tim McDonald.

Viņš kritizē “Golf Magazine” pieeju marta numurā sarakstīt vēl vairāk padomu nekā parasti, sakot, ka reti kurš ieteikums būs noderīgs atklājums. Daži no padomiem esot tik miglaini, ka lasītājam drīzāk nāksies palauzīt galvu, lai vispār saprastu, par ko ir runa. Turpretim citi ir tik pašsaprotami, ka pat iesācējs pabrīnīsies par tiem atvēlēto vietu.

Pēc McDonald domām daži ieteikumi ir vienkārši kļūdaini, lai gan tos ir devis kāds no ASV 100 labākajiem apmācības profesionāļiem “Golf Magazine” vērtējumā.

Kā piemērs ir minēts Gary Wiren teiktais, ka slaisa gadījumā kreisās rokas darbība ir izšķiroša. McDonald spriež, ka paša pieredze ir iemācījusi pretējo – slaiss nesekos, ja sitienā ir izjusta labā roka.

Cits apšaubīts padoms: ja jūs no tee sitat pārāk augstu, bumbiņu uz tee kociņa novietojiet augstāk. “Golf Digest” raksta, ka nūjas satvēriena stiprumam pēc 10 punktu skalas ir jābūt 6. Turpretim Jack Nicklauss saka, ka 3. Atliek izvēlēties, kam ticēt.

Vismīļākais McDonald izlasītais padoms ir sekojošs – skatoties televizoru, turiet rokā tālvadības pulti un ar plaukstu izdariet apļveida kustības. Ja arī nebūs rezultāta, treniņš vismaz nebūs pārāk nogurdinošs.

Vismazāk iebildumu McDonald ir pret “Golf Digest”. Lai gan daudzo golfa zvaigžņu dotie ieteikumi dažkārt izrādās veci kā pasaule, un sen zināmi, tie vismaz nav mulsinoši sarežģīti. Turklāt konsultantu statuss lasītājiem ļauj noticēt, ka loģisku padomu izprašanai nav nepieciešama augstākā izglītība matemātikā un filoloģijā.

Pēdējās izmaiņas , 08.03.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē