Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Igauņi pievienojas PGA laukumiem

Nozīmīgas lietas golfa attīstībā notiek arī aiz Latvijas ziemeļu robežām. Austrumos no Tallinas Joelahtmē izvietotais "Estonian Golf & Country Club" (EGCC) nule kā ir iekļāvies PGA Eiropas tūres laukumu ķēdē. Igauņi lepojas ar EGCC sekmēm, atgādinot, ka vērtētāji pēdējos trijos mēnešos vien izbrāķēja 30 kandidātu.

PGA Eiropas tūres laukumu ķēde apvieno laukumus, kuros notiek golfa pasaulē nozīmīgākie turnīri, paziņoja EGCC mārketinga daļas vadītājs Henry Talvik. Pēc viņa teiktā EGCC kompleksu ilgi un rūpīgi rūpīgi izvērtēja, toties tagad tam paveras iespēja uzņemt ļoti augsta līmeņa starptautiskas sacensības.

Uzņemšana PGA Eiropas tūres laukumu ķēdē ir apliecinājums EGCC laukuma teicamajai kvalitātei, sacīja Talvik.

PGA Eiropas tūres laukumu ķēdē tuvākajā nākotnē ir plānots apvienot 20 laukumu. Līdz šim gan tā vienoja tikai sešus laukumus Vācijā, Spānijā, Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā un Portugālē.

Veidojot EGCC, četros atsevišķos laidienos kopumā laida apgrozībā 1327 akcijas par 60,8 miljoniem Igaunijas kronu (2,74 miljoniem latu). Tātad vienas akcijas vidējā cena bijusi 2065 lati. Akciju īpašniekiem ir nodrošinātas tiesības līdz mūža beigām spēlēt EGCC laukumā. Vēl 73 akcijas gaida savus īpašniekus.

Pēc noslēgtajiem līgumiem EGCC projektēšanas un būvniecības izmaksas ir aptuveni 70 miljoni kronu, bet kopējās investīcijas ir plānotas 100 miljonu kronu apjomā.

Pirms EGCC uzņemšanas PGA Eiropas tūres laukumu ķēdē iekļautie laukumi:

"Quinta do Lago" (Portugāle)

"PGA Golf de Catalunya" (Spānija)

"Kungsangen Golf Club" (Zviedrija)

"Golf and Country Club Fleesensee" (Vācija)

"Vanjan Linna" (Somija)

"Miklagard Golf" (Norvēģija).

Pēdējās izmaiņas , 09.03.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē