Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Par hole in one jāmaksā ar statusu

Līdz šim nevienam no Latvijas golferiem vēl nav izdevies tikt pie auto par izcili precīzu pirmo sitienu, tomēr pēc teorijas tas nozīmē, ka šāda iespēja kļūst arvien reālāka. Veiksminiekiem par īpašo balvu ir pamats līksmot, jo ne jau ekonomiskās klases mašīnas tiek izliktas pie kluba mājas. Tajā pat laikā jāņem vērā, ka komplektā ar spožo limuzīnu nāk amatiera statusa zaudēšana.

Karaliskais un Antīkais Sentendrjūsas klubs (R&A) atgādina, ka amatieri drīkst saņemt balvas, kuru vērtība nepārsniedz 500 mārciņu (latu). R&A neiepriecinās tos, kuri uzskata, ka uz hole in one balvām šādi ierobežojumi neattiecas.

R&A atzīst, ka hole in one balvu ieguvēji, kā arī tie amatieri, kuri pieņem par noteikto limitu vērtīgākas balvas, kļūst par savdabīgu izraidīto kategoriju. Viņiem vairs nav oficiāla handikapa, un šādiem spēlētājiem ir liegts piedalīties amatieru turnīros. Tajā pat laikā viņi netiek arī atzīti par profesionāļiem.

Noteiktie ierobežojumi nenozīmē, ka spēlētājam jebkurā gadījumā ir liegts saistībā ar golfu saņemt lielāku summu par atļauto. Amatieriem drīkst kompensēt ar spēlēšanu sacensībās saistītus ceļojumu izdevumus, un viņi drīkst pieņemt golfa stipendijas. Ja spēlētājs apsver iespēju pāriet profesionāļos, tiek dots pārbaudes laiks, līdz kura beigām jāpieņem galīgais lēmums par savu statusu spēlē.

Dažādu finanšu kārdinājumu ierobežošana ļauj visiem amatieriem pilnvērtīgāk baudīt spēli, kurā galvenais ir golfs, nevis dažādi materiāli labumi, sludina R&A.

Par amatieri R&A uzskata golferi, kurš spēlē golfu bez atlīdzības, un bez nolūka gūt peļņu, kā arī nesaņem atlīdzību par golfa spēles apmācību vai kādu citu ar golfa spēles māku, vai reputāciju saistītu darbību.

Noteikumi liedz turnīru sponsoriem papildus individuālajām balvām klubu komandu sacensībās pasniegt naudas balvu pat tad, ja nauda paliek kluba rīcībā. Šādi cīņa netieši rit par naudas balvām, kas nozīmē amatieru statusa zaudēšanu, noteikumu punktā 3/1-2 sludina R&A. Punktā 3/2a-6 savukārt uzsvērts, ka klubs no savu biedru spēles golfa sacensībās nedrīkst gūt nekādu labumu, un balvas vērtībai šajā gadījumā nav nozīmes.

Tajā pat laikā simboliskas balvas - kausa vai tamlīdzīga priekšmeta - materiālā vērtība netiek limitēta.

Pēdējās izmaiņas , 15.03.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē