Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Samaksā un spēlē ar Singh

Nav jau gluži viss tik vienkārši, taču sporta menedžmenta kompānijas IMG piedāvātās sistēmas būtība ir tieši tāda. PGA sacensību organizatori par atsevišķu samaksu var izīrēt golfa zvaigznes korporatīvu golfa turnīriņu rīkošanai, un tas jau tika izmantots pirms "Doral Open". PGA vadība sola cīnīties, lai arī par 200 000 dolāru nevarētu tā elementāri uzspēlēt ar Vijay Singh vai Ernie Els.

PGA šādu sistēmu uzskata par slēptu starta naudas maksāšanu, kas ir nepārprotamā pretrunā ar noteikumiem. Vēstulē turnīru direktoriem IMG norāda, ka spožāko zvaigžņu līdzdalība pirmdienās foursomes spēlēs mudinās golferus palikt uz vietas līdz nedēļas beigām un spēlēt arī PGA sacensībās.

Iespēju pieaicināt uz korporatīvu turnīru izcilus golferus pirms "Doral Open" izmantoja "Ford". Pēc avīžu ziņām par šo pakalpojumu Vijay Singh, Retief Goosen, Sergio Garcia un Padraig Harrington honorāri sasniedza 150 000 dolāru katram.

Lai gan jau iepriekš ir meklēti risinājumi, kā veiksmīgāk apiet aizliegumu golferiem saņemt naudu tikai par līdzdalību turnīrā, slēpta starta naudas maksāšana nav unikāla parādība. PGA sola ar to nepārtraukti cīnīties, lai golfu nepiemeklētu tenisa liktenis. Pēc PGA tūres veterāna Fred Couples teiktā starta prēmijas tenisā ir sasniegušas tādu līmeni, ka rada bažas par līderu interesi visiem spēkiem cīnīties par uzvaru.

IMG tikmēr plāno aizstāvēt savu ideju, norādot, ka tā ļauj nopelnīt labākajiem spēlētājiem, kuru līdzdalība veicina interesi par profesionālo golfu. Starta prēmijas nebūtu lielākās daļas PGA spēlētāju interesēs, jo, maksājot atsevišķi par zvaigžņu piesaistīšanu, mazāk naudas paliks kopējā balvu fondā.

Pēdējās izmaiņas , 16.03.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē