Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Bedrēs krīt visi

Varbūtības teorija noteikti paredz iespēju pirmo reizi mūžā nūju rokās paņēmušam cilvēkam iesist bumbiņu bedrītē ar vienu sitienu. Iespējams, kas tāds var arī gadīties, tomēr daudz lielāka iespēja ir meistaram dažbrīd līdzināties pilnīgam iesācējam. PGA tūres vēsturē netrūkst faktu, kas ļaus ikvienam droši apgalvot, ka ne reizi vien ir izdevies nospēlēt kā profesionālam golferim.

"US Open" antirekords vienas bedrītes izspēlē ir 19 sitieni. Salīdzinājumā ar Roy Ainsley bēdīgo rezultātu Tom Weiskopf un Tommy Nakajima izdarītie 13 sitieni "Augusta National" 13.bedrītē tikai mudina padomāt, vai velna ducim nav ietekme arī uz golferu prātiem. Weiskopf ir izcēlies arī ar 13 sitieniem 12. bedrītē (PAR 3), piecas bumbiņas pēc kārtas salādējot ūdenī.

Ben Hogan divas bedrītes pirms "US Open" noslēguma bija līderis, taču pēc sekojušā bugija un trīskārša bugija palika tālu aiz uzvarētājiem.

Padraig Harrington pēc uzvaras Eiropas tūres sacensībās nākamajā turnīrā nepārvarēja katu, jo PAR 5 bedrītē izdarīja 13 sitienus.

Jeff Sluman 1988.gadā uzvarēja PGA čempionātā, un nākamajās sacensībās viņu uz pirmā tee pieteica kā PGA čempionu un jaunu golfa ģēniju. Pēc neveiksmīga izsitiena Sluman raidītā bumbiņa aizklunkurēja veselus 40 jardus. Savukārt Seve Ballesteros 1997.gadā "Canon Open" 18. bedrītē ar pirmo piegājienu nespēja aizsist līdz dāmu tee.

John Daly 1996.gadā pēc 12 sitieniem vienā no bedrītēm nepārvarēja katu. Sarežģītā situācijā viņš vienā no sitieniem trīs reizes pēc kārtas netrāpīja pa bumbiņu. 2000.gadā "US Open" Peblbīčā viņš izstājās pēc 14 sitieniem 18.bedrītē. Turklāt tikai divi no šiem sitieniem bija uz grīna.

1992.gadā PGA čempionātā Tom Kite tā sita no tee, ka bumbiņa nosvilpa gar skatītāju ausīm. Turklāt briesmās bija nokļuvuši nevis tie, kuri bumbiņu gaidīja fērveja koridorā, bet gan tie, kas stāvēja turpat pie izsitiena vietas. Lai gan bumbiņa aizšāvās galvas augstumā, laimīgā kārtā tā nevienu neaizķēra.

Sam Snead vienīgo reizi karjerā bija iespēja uzvarēt "US Open". Pēdējā bedrītē PAR viņam garantētu uzvaru, bet bugijs - pārspēli. Tā vietā Snead PAR 4 bedrītes izspēli pabeidza ar astoņiem sitieniem.

Vairākkārtējs turnīru uzvarētājs Roger Maltby vienās no sacensībām 18 bedrītes izspēlēja ar 88 sitieniem.

Neoficiālais PGA bezcerības rekords pieder Anderss Forbrand, kurš pēc karjerā nopelnīto prēmiju summas Eiropas tūrē ir labāko 50 vidū. Viņu vienā no kārtām diskvalificēja 16.bedrītē pēc tam, kad golferim bija beigušās bumbiņas. Līdz tam viņš bija pazaudējis astoņas bumbiņas un izdarījis 91 sitienu.

Pēdējās izmaiņas , 18.03.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē