Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

"Ozo Golf" sāks aprīļa vidū

Otrdien snigušais sniegs golferus nekādi neielīksmoja, taču "Ozo Golf Club" direktors Armands Puče ir pārliecināts, ka klimata kaprīzes nebūs liels šķērslis, un 15.aprīlī laukums jau uzņems spēlētājus. Treniņlaukums atvērsies kādā dienā no 5. līdz 10.aprīlim, bet precīzāki laiki būs atkarīgi no tā, cik saule būs naska uz zemes sasildīšanu.

"Ozo Golf Club" nepriecājas par to, ka laukums šogad atvērsies nedaudz vēlāk. Parasti pie spēlēšanas varēja tikt jau 10.aprīlī, taču aizkavējusies ziema nav tik vienkārši paskubināma aiziet. Ja neuznāks lielie mīnusi, viss notiks tieši tā, kā minēts iepriekš.

Sacensību kalendārs šogad "Ozo Golf" ir nedaudz skrajāks, jo redzams, ka ziemu nav pārcietusi apņēmība rīkot mačus, kas līdzinātos pērn aizvadītajai "Ecco" tūrei.

"Ozo Golf Club" nerausies uz šādas tūres rīkošanu, jo skaitļi liecina, ka laukuma personālam būs daudz vairāk darba pieaugošā spēlētāju skaita dēļ, stāstīja Puče. Viņš prognozē, ka šogad laukums būs noslogots par aptuveni 20 procentiem vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Skaidrs, ka ne jau pašmāju golfa popularitāte būtu augusi tik strauji, toties tūrisma kartē Latvija golferiem kļūst par arvien vilinošāku vietu. It īpaši tas attiecas uz pavasari un rudeni, kad skandināviem uz laiku jāaizmirst par saviem laukumiem.

Lielākā viesu skaita dēļ Latvijas golferiem jāatceras, ka starta laika rezervēšana nav izdomāta kā īpaši rafinēta aborigēnu spīdzināšanas metode. Lai organizētu laukuma darbu, nepieciešams zināt tā noslogojumu. Var jau gadīties, ka arī šosezon uz laukumu atbraucis iepriekš nepieteicies spēlētājs tūlīt vien varēs tikt spēlēt. Taču tikpat labi var gadīties situācija, ka tobrīd sāk spēlēt 40 cilvēku liela tūristu grupa, un nākamais flaits aiz viņiem uz tee varēs tikt pēc pāris stundām.

Laukums nedomā atteikties no pasaulē pieņemtās prakses, ka starta laiku rezervējušiem spēlētājiem tiek garantēta iespēja tieši tad arī stāties uz tee. Nekādas "pagaidīšanas" vai "pabīdīšanas" nebūs. Tādēļ vismaz dienu iepriekš ieteicams pazvanīt uz recepciju un painteresēties, kas notiek.

Sagaidāms, ka pieaugošā ārzemnieku klātbūtne izpaudīsies arī turnīros, kas notiks "Ozo Golf Club" laukumā, it īpaši "Latvian Open".

Tik traki, ka jau labi laicīgi jārezervē tee-time, lai vispār tiktu uz laukuma, vēl nav, taču situācija pēc gadiem pieciem varētu arī mainīties uzskata Puče. Golfa tūristu skaits arvien pieaugšot, un pagaidām tikai plānos paredzētajā Rīgas Golfa parkā viņi varēs spēlēt daudz mierīgāk nekā "Ozo Golf Club", kur kā jau sportiskā laukumā pēc katras kļūdas iet bojā īpaši daudz nervu šūniņu.

Jaunnedēļ ir paredzēta LGF sēde. Pēc tās varētu kļūt zināmi jaunumi par reitinga sistēmu un varbūt arī citām lietām, kas pirms sezonas sākuma šķiet jo īpaši interesantas.

Pēdējās izmaiņas , 30.03.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē