Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Skaidrs un sportisks Meistars

Pēc vairākus gadus ilgušiem centieniem konstruēt īpaši izsmalcinātu Latvijas Meistara izcīņas sistēmu beidzot virsroku ir guvis viedoklis par nepieciešamību nacionālo match-play turnīru balstīt uz golfa klasiskām un sportiskām vērtībām. Turnīra reglaments vēl oficiāli jāapstiprina LGF, taču principiālas izmaiņas tajā vairs nav gaidāmas.

Kungu konkurencē cīņu par uzvaru sāks 32 golferi, bet dāmām - 16 spēlētājas. Attiecīgi pirmajiem 32 kungiem un 16 dāmām pēc HCP reitinga atliks tikai aizpildīt pieteikumu, lai garantētu sev tiesības stāties uz tee, golfs.lv pastāstīja LGF sacensību pārstāvis Zigmārs Puikevics.

Gadījumam, ja kāds no vadošajiem golferiem nevarēs vai negribēs piedalīties, tiks reģistrēti rezervisti. Oficiālu pieteikumu uzņemšanai turnīra rezervē varēs iesniegt 20 kungi un 10 dāmas, turklāt arī pēc vietas HCP reitingā. Radušās vakances aizpildīs nevis tie, kuri pirmie pieteiksies, bet gan zemāko handikapu īpašnieki.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem Latvijas Meistara izcīņa kļūs daudz kompaktāka. Arī līdzšinējā sistēma nebūtu zemē metama, ja vien spētu nodrošināt, ka viss vienmēr ritētu tikpat raiti kā līniju vilkšana uz papīra. Diemžēl prakse pierādīja, ka pietiek ar dažiem "brīvmāksliniekiem", lai sašķobītos viss turnīra tīkls, un ik pa brīdim nāktos domāt par ielāpiem.

Federācija arvien vairāk sāk darboties kā sportiska organizācija, tādēļ oficiālo sacensību organizēšanā vadīsies pēc sportiskām formulām, atzina Puikevics.

Jau iepriekš tika vēstīts, ka Latvijas Meistara izcīņa notiks 10.-12.jūnijā "Viesturos". Piektdien kungiem notiks 1/16 fināli, dāmām - 1/8 fināli. Sestdien kungiem sekos divas kārtas, dāmām - viena. Noslēgumā svētdien būs pusfināli un fināli. Tad vairs neviens nešaubīsies, ka golfs ir sports, jo, piemēram, finālistiem kungiem trijās dienās būs jāizspēlē 5x18 bedrītes.

Kā jau oficiālās sacensībās, pāriem būs noteikti starta laiki, no kuriem nekādas atlaides netiks pieļautas. Turklāt neatkarīgi no personālijām, norādīja Puikevics. Uz Latvijas Meistara titulu varēs pretendēt arī aktīvie ārzemju golferi ar Latvijas HCP kartēm.

Handikaps līdzdalībai Latvijas Meistarā tiks fiksēts pēc situācijas tuvāk maija beigām. Precīzs termiņš vēl jānosaka, taču diez vai kāds nopietni cer mēneša laikā radikāli izmainīt savu handikapu. Visticamāk, ka aptuvenā robeža, lai tiktu vismaz rezervistos, kungiem būs ap HCP 13, vērtēja Puikevics.

Oficiāls Latvijas Meistara nolikums gaidāms tuvākajās nedēļās. Tad arī kļūs zināms, kā, kad un kur interesentiem aizpildīt pieteikumus.

Pēdējās izmaiņas , 08.04.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē