Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Uz izlasi no amatieru čempionāta

Ja ir apņēmība iekļūt izlases sastāvā spēlēšanai mačsacīkstēs pret Lietuvu un Igauniju, kungiem laicīgi jāgatavojas Latvijas amatieru čempionātam, jo tas būs drošākais ceļš. LGF pieņemtie atlases noteikumi paredz, ka savs vārds būs sakāms arī izlases trenerim, un tradicionāli neiztiks bez pro palīdzības. Dāmām tikmēr vairāk vairāk jādomā par vietu HCP reitingā.

 

Mačsacīkstē pret lietuviešiem spēlēs tikai kungi, un astoņas no 10 vietām ieņems spēcīgākie Latvijas amatieru čempionātā, kas risināsies no 1. līdz 3.jūlijam "Ozo Golf Club". Vēl divus spēlētājus izvēlēsies izlases treneris Artūrs Krukovs.

 

Lai gan svarīgi ir attīstīt mačsacīkstes tradīciju ar lietuviešiem, pagaidām īpaši principiāla ir cīņa ar ziemeļu kaimiņiem. Tādēļ arī mačam pret Igauniju 16.-17.jūlijā ir pievērsta jo nopietnāka uzmanība.

 

Komandā cīņai pret Igaunijas kungu komandu iekļaus 10 spēlētājus, divi no kuriem būs rezervisti. Pēc sacensību nolikuma rezervisti var iziet treniņu kārtas, kā arī nav izslēgta iespēja turnīra gaitā komandā veikt vienu maiņu.

 

Pēc amatieru čempionāta rezultātiem atlasīs sešus golferus - četrus pamatsastāva spēlētājus un divus rezervistus. Vēl divas vietas ieņems abi latviešu pro Krukovs un Valdis Liepiņš. Atlikušās divas kandidatūras apstiprinās Krukovs kā izlases treneris.

 

Vēl nav pieņemts oficiāls lēmums ko darīt, ja vairāki kungi čempionātā dalīs, piemēram, 8.-11. vai 4.-7.vietu. Krukovs sprieda, ka golferi ir pietiekami toleranta publika, kas parasti apzinās spēku samēru, un spēj savstarpēji vienoties par to, kam augstāka vieta vairāk ir veiksmes, kam meistarības nesta. Taču, ja jautājums kļūs principiāls, nav izslēgts, ka līdzvērtīgajiem pretendentiem par vakanci būs jācīnās golfa laukumā. Savs vārds var būt sakāms arī izlases trenerim - ne velti pirmo reizi Latvijas golfa vēsturē ir ieviests tik nopietns amats.

 

Ja kāds no amatieru čempionātā tiesības spēlēt izlasē ieguvušajiem golferiem no parādītā goda būs spiests atteikties, viņa vietu ieņems nākamais labākā rezultāta īpašnieks. Pagaidām Latvijā nav tik daudz spožu spēlētāju, lai būtu jādomā, kā atlasīt labākos no kādiem trijiem desmitiem, atzina Krukovs. Kad tādi laiki pienāks, tad arī sistēma kļūs vēl nopietnāka. Tā kā spēcīgu junioru kungu konkurencē nav daudz, latviešiem par labu nāks sava laukuma priekšrocības, jo darbā aizņemtiem golferiem būs nedaudz vieglāk izbrīvēt laiku mačsacīkstēm.

 

Citāda situācija ir dāmām, kam svarīgākais faktors iekļūšanai izlasē spēlēm pret Igauniju būs vieta handikapa reitingā. Tāds risinājums izvēlēts tādēļ, ka amatieru čempionāta laikā vadošās juniores spēlēs Šveicē. Lai nepadarītu izlasi mazasinīgu, juniorēm būs iespēja tajā iekļauties pēc handikapa.

 

Pēc handikapa komandā iekļūs piecas spēlētājas - četras pamatsastāvā un viena rezervē. Par atlikušajām divām vietām lems izlases treneris. Līdzīgi kā kungiem atteikuma gadījumā vietu ieņems nākamā pēc HCP reitinga.

 

Savukārt Lietuvā pagaidām nav tik daudz spēcīgu dāmu, kuras spētu radīt intrigu spēlēs pret latvietēm.

 

Sadaļā 'Federācija' - 'dokumenti' var iepazīties ar izlašu atlases reglamentu, kā arī nolikumu Latvijas Meistaram, par kura izcīņas sistēmu golfs.lv jau rakstīja. Pieteikumus turnīra prasībām atbilstošie spēlētāji var iesniegt līdz 29.maija plkst. 17 "Viesturu" recepcijā.

Pēdējās izmaiņas , 13.04.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē