Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Dāmu klubs pie ceturtā desmita

Lēni un noteikti golfs dāmu sabiedrībā kļūst par arvien organizētāku padarīšanu. Latvijas Sieviešu golfa klubs (LSGK) ir ieguvis jaunu sponsoru, un jaunajai sezonai gatavojas ļoti optimistiskā noskaņā. Kluba biedru skaits ir pietuvojies ceturtajam desmitam, turklāt līdzšinējās tendences liecina, ka drīzumā varētu krist vēl ne viena vien robeža.

Pašlaik Dāmu klubā ir 30 golfa spēlētāju, stāstīja LSGK prezidente Ingrīda Pīlādze. Darbošanās dāmu kluba vadībā prasa ne tikai izpratni par golfa sportisko un organizatorisko pusi, bet arī diplomātiskas iemaņas un spēju rast visiem pieņemamu risinājumu sarežģītākās situācijās, atzina Pīlādze. Tas ļauj dabiskai viedokļu dažādībai nepāraugt konfliktu aizmetņos.

Dāmas neaizmirst par spēles sportisko akcentu, tomēr par galveno uzskata iespēju būt kopā, un golfs ir šis vienojošais elements. Klubā ir spēlētājas, kas biežāk ir redzamas "Ozo Golf Club", savukārt citas vairāk ir saistītas ar "Viesturiem". "Ozo Golf Club" ir sportiski interesantāks laukums, turpretim "Viesturi" vilina ar mājīgo kluba māju dažādiem dāmu pasākumiem. Dāmu klubs ir "Viesturiem" pateicību parādā, jo tur rīkotie saieti ir ļāvuši dāmām sajust, ka viņas tiešām vieno neredzams, bet stipras saites, sacīja Pīlādze.

Jaunās biedres klubā nonāk pa dažādiem ceļiem, taču praktiski visām jau iepriekš golfs nav bijis nekas absolūti nezināms. Daļa ir "golfa atraitnes", kas pēc vīru vai draugu aizraušanās konstatējušas, ka spēle tiešām var būt interesanta. Citas ceļu uz klubu ir meklējušas un atradušas pašas.

Tāpat kā pērn dāmām arī šogad būs savi tradicionālie turnīri, taču viena izmaiņa ir diezgan kardināla. Ja līdz šim Skotu kauss bija izteikti vīrietīgs pasākums, tad šogad "Viesturos" vienlaicīgi risināsies arī Tautumeitu kausa izcīņa. Sacensības notiks uzreiz pēc Jāņiem, un kas zin, kā Saulgriežu laiks ietekmēs daiļo dāmu un vīrišķīgo kungu attiecības.

Tā kā līdz šim bija iespēja pārliecināties, ka Skotu kausa izcīņa sezonas kalendārā ir jautrs notikums, dāmas nolēma, ka arī viņas vēlas priecāties ne mazāk par kungiem. Pīlādze atzina, ka vienots Skotu&Tautumeitu turnīrs ir viņas iniciatīva, kuras aizmetņi radās iepriekšējā turnīrā, pildot ģimenes šofera pienākumus.

Ja dāmām jau iepriekš bija vairāki atbalstītāji, tad šosezon LSGK ir pieteicies vēl viens nopietns sponsors - "Olsen" zīmols turpmāk būs saistīts ne tikai ar apģērbu veikalu. Atbalsts dāmu golfam ir "Olsen" tradīcija, kas beidzot gūs piepildījumu arī Latvijā. Tas ļaus dāmām tikt pie vienotiem kluba formas tērpiem.

Viens no galvenajiem Dāmu kluba uzdevumiem joprojām būs palīdzība jaunām spēlētājām bez problēmām un neatkarīgi no meistarības līmeņa brīvi iejusties golfa dzīvē. Tādēļ robežas netiek strikti noteiktas, un, cerot uz atsaucību, visos pasākumos tiek aicinātas arī dāmas, kas vēl nav kluba biedres. Dāmu aktivitāte ir apbrīnojama, jo šopavasar uz spriešanu pirmajā kopsapulcē viņas bija ieradušās simtprocentīgi.

Līdztekus kluba oficiālajiem turnīriem - LSGK sezonas atklāšanas kausam (15.maijā), Skotu un Tautumeitu kausam (26.jūnijā), "LSGK Open" (9.jūlijā) un LSGK Sezonas noslēgumam (24.septembrī) - būs "fikso ideju turnīriņi", kas, ņemot vērā līdzšinējo pieredzi, rodas teju spontāni, sprieda Pīlādze. Neizpaliks arī tradicionālās "Ladies Fellowship Golf" sacensības - jūnijā dāmas Somijā varēs uzspēlēt kopā ar mājiniecēm un Igaunijas komandu.

Iespējams, dāmas dosies vēl kādā ne pārāk garā ceļojumā, jo pērn par uzvaru Klubu kausa izcīņā nopelnīto monētu kaudzi vēl grauž inflācijas zobs, un naudiņa prasās tērējama. Naudas vērtības krišanās dēļ par pieciem latiem klubā ir pieaudzis ikgadējais līdzdalības maksājums, taču noteiktos 35 latus var nomaksāt vairākos piegājienos sezonas laikā.

Sportiski nopietnākais turnīrs dāmām būs "LSGK Open". Tās būs vienīgās Dāmu kluba sacensības, kas notiks "Ozo Golf Club" laukumā un sitienu spēles formātā, taču blīvā sezonas kalendāra dēļ tās risināsies paralēli ""Sharp" Open".

Pēdējās izmaiņas , 18.04.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē