Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Junioriem stabili plāni (2)

(priekšpēdējā rindkopā izskaidrotas pašsaprotamas lietas)

Junioru izlasei šosezon ir paredzēta ļoti intensīva treniņu programma, turklāt jaunie meistarīgākie spēlētāji nepārtraukti būs vecākā trenera uzraudzībā. Federācijā tapušais junioru gatavošanās plāns globālā mērogā nav nekas unikāls, taču pašu mājās tas ir ļāvis ieviest stabilu darba sistēmu ar perspektīvu nākotnē, uzskata junioru darba galvenais pārraugs Artūrs Krukovs.

Tā kā “Ozo Golf Club” nodarbināto ārzemju pro uzturēšanās laiks Latvijā ir relatīvi īss, tika nolemts, ka juniorus jāpārrauga galvenajam trenerim, kam ir iespēja gadu no gada sekot jauno spēlētāju gaitām.

Pašlaik junioru izlasē ir astoņi golferi – piecas meitenes un trīs puiši. Kopā ar Lauru Jansoni, māsām Kristu un Māru Puisīti ir Anete Indulēna un Elīna Streļuka. Diemžēl puišu saraksts aprobežojas ar Dāvi Pukstu, kam šis ir pēdējais gads junioru statusā, Miku Gavaru un Kārli Broderu.

Krukovs cer, ka izlase sezonas gaitā varētu sagaidīt papildinājumu, ja kāds no junioriem spēs sekot 14 gadus vecā Brodera paraugam un strauji pietuvoties labākajiem. Junioru izlasē var darboties spēlētāji līdz 18 gadu vecumam, bet zemākā vecuma cenza nav – visu izšķir meistarība.

Salīdzinājumā ar pērno sezonu junioru treniņu intensitāte ir trīskāršojusies. Pagaidām nedēļā ir paredzēti pieci treniņi, bet vasarā, kad skolas lietas varēs atlikt malā, vēl viena treniņu diena nāks klāt. Atsevišķu fiziskās sagatavotības treniņu junioriem vēl nav, tomēr tiek domāts, kā izturību veicināt ar nodarbībām treniņlaukumā.

Krukovam kā galvenajam trenerim virzot izlasi pretim noteiktajiem mērķiem, nebūs aizmirsts par otra “Ozo Golf Club” pro Hakan Svenson iespējām. Plānots, ka zviedrs tiks izmantots kā konsultants atsevišķos jautājumos, piemēram, par svinga niansēm. Darbošanos ar junioru izlasi Svenson paredz ar “Ozo Golf Club” noslēgtais līgums.

Junioru izlasē ir izstrādāti treniņu cikli pavasarim, vasarai un rudenim. Plānots, ka labāko formu junioriem jāsasniedz jūlija sākumā, un vēlāk tā jānotur līdz pat rudenim. Par nākamo ziemu vēl ir pāragri spriest, atzina Krukovs. Skaidrs, ka trenēties ziemā vajag, bet kā tas notiks, pagaidām nav zināms. Diez vai būs pietiekami naudas, lai izlasi sūtītu uz dārgām treniņnometnēm siltajās zemēs. Vēl izlases gatavošanos būtiski ietekmēs “Ozo Golf Club” ziemas treniņhalles projekta virzības ātrums.

Visi izlases spēlētāji bauda bezmaksas treneru, treniņu un laukuma lietošanas (treniņos, protams!!!) privilēģijas, tātad labākajiem junioriem ir radīti vislabvēlīgākie apstākļi, sprieda Krukovs. Lai saglabātu vietu izlasē, no katra jaunā golfera gaidīs progresu.

Sasniegt labus rezultātus cerams palīdzēs tas, ka izlases vadībai ir pozitīvas attiecības ar spēlētāju vecākiem. Ir noteikts obligāto turnīru saraksts, un citā laikā netiks liegta iespēja junioriem pēc pašu iniciatīvas aizbraukt uz kādām sacensībām ārpus Latvijas.

Pēdējās izmaiņas , 20.04.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē