Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Tanku vietā golfs

Iespējams, Latvija varēs lepoties ar pasaulē vienīgo golfa laukumu, kura relfejs gadu desmitiem ilgi veidots ar tanku kāpurķēdēm. Ja viss turpināsies kā iecerēts, vēl pirms šīs desmitgades beigām spēlēt varēs pie Ādažiem Kadagas ezera golfa laukumā. Kurš 18 bedrīšu laukums pēc skaita tas būs, pagaidām laikam vēl ir priekšlaicīgi skaitīt.

Kā jau parasti šādu projektu tapšanā ierasts, golfa laukums būs daļa no lielāka kompleksa, kurā ir paredzēta dažāda dzīvojamo māju apbūve. Kopējā projektam iecerētā platība ir 152 hektāri, no kuriem golfa laukumam – 80 hektāru. Papildus paredzēts no pašvaldības īrēt 1,2 hektārus lielo Kadagas ezera salu, kur plānots izvietot priekšpēdējo laukuma bedrīti.

Pēc Rob Swedberg izstrādātā sākotnējā laukuma projekta svarīga vieta spēlē ir atvēlēta ezeram, jo vismaz četrās vietās golferiem būs jātiek galā ar pamatīgiem sitieniem pāri ūdenim. PAR 70 laukumam pagaidām ir plānota 6214 metru distance.

Pašlaik projekts ir māsterplāna stadijā, taču skaidrs, ka tā materializēšanās sāksies ne jau ar golfa laukumu. Pēc tam, kad pašvaldība apstiprinās teritorijas plānojumu, ir plānots jūnijā sākt piedāvāt interesentiem apbūves gabalus. Runā, ka sākotnējā cena būs no 30 eiro par kvadrātmetru, savukārt gruntsgabalu lielums svārstīsies no 1200 līdz 5000 kvadrātmetriem.

Projektā ir paredzētas vairāk nekā 100 privātmājas, rindu mājas un arī dažas vairāku stāvu mājas. Daļu no uzceltajām rindu mājām plānots izīrēt golfa tūristiem. Attīstot visu projektam nepieciešamo infrastruktūru, vēl pirms desmitgades beigām līdz spēlējamai stadijai nonāktu arī laukums.

Ja laicīgi uzbūvēs jauno Rīgas ziemeļaustrumu pievedceļu, Kadagas laukums būs gandrīz blakus “Ozo Golf Club”, jo pārbrauciens neaizņems vairāk par pārdesmit minūtēm.

Projektu īsteno SIA “Temps”, kas simtprocentīgi pieder Aldim Plaudim. Pārliecību par izdošanos stiprinot tas, ka golfa laukumu pie Kadagas ezera ļoti vēloties redzēt Ādažu pagasta padomes priekšsēdētājs Normunds Breidaks, un tieši ar šādu nosacījumu projektam paredzēts dot zaļo gaismu. Pašlaik tiek meklēti līdzfinansētāji. No golfa laukumam nepieciešamajiem diviem miljoniem eiro vienu miljonu cer atrast citur Eiropā

Pēdējās izmaiņas , 26.04.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē