Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Statistikā rod jaunus līderus

Pēc sestdien gaidāmā "Domenikss/Mercedes Open" iespējams atkal būs līderu maiņa dažādās statistikas ailēs. Jāpaiet vēl vairākām sacensībām, lai atsevišķs veiksmīgs turnīrs nekļūtu par vienīgo mērauklu statistikas anālēs, un vadošo pozīciju īpašniekus neviens nevarētu turēt aizdomās par īpašām attiecībām ar Fortūnu. Statistikas sadaļā apskatāmi TOP rādītāji pēc "Viesturos" notikušā "Eiro Open".

Stableford punktu vērtējumā līdzšinējais līderis Rob Svedberg ir noslīdējis uz 3.vietu, bet dalītās līderu pozīcijās ir "Ozo Golf Club" pro Artūrs Krukovs un jaunais Kārlis Broders. Tiesa, Svedberg turnīros jau ir izspēlējis 72 bedrītes, turpretim Krukovs un Broders laukumu sacensībās ir izgājuši vienu reizi.

Ripināšanā nemainīgs līderis pēc viena veiksmīga turnīra ir Ivars Grunte ar vidēji 1,39 putiem. No vairākās sacensībās spēlējušajiem golferiem visaugstāk - 4.vietā - ir Aldis Puisītis (1,64).

GIR rādītāji vislabākie ir Artūram Krukovam (55,6%). Savukārt Svedberg sasniegtais 43,1% ir labākais rādītājs no vismaz trijos turnīros spēlējušajiem, un tas pagaidām dod 6.vietu. Putu attiecībā pret GIR (puti bedrītēs, kas izietas ar GIR) vislabākie rādītāji ir Andrim Gateram (1,60).

Dāmām stableford vērtējumā vadošās pozīcijas nemainīgi palikušas junioru ziņā - Anetei Indulēnai seko Laura Jansone. Ripināšanā vislabākās sekmes ir Daigai Puisītei - četros turnīros pēc kārtas uzlabojot savu statistiku, viņa nu ir sasniegusi vidēji 1,79 putus.

GIR vērtējumā dāmām Indulēnas teju neticamie 83,3% vēl joprojām ļauj ar vienās sacensībās iespēto būt galvgalī. Jansone arī šajā statistikas kategorijā ir otrā (58,3%). Putu/GIR līdere ir Krista Puisīte (1,80), apsteidzot līdz šim vadībā bijušo Lidiju Gavrilovu (1,86).

Ja aptuvenam salīdzinājumam, neņemot vērā laukumu atšķirības, ir nepieciešams kāds atskaites punkts, var minēt, ka LPGA zvaigzne Annika Sorenstam ir sezonas līdere GIR rādītājā ar 79,2 procentiem. LPGA labākā ripinātāja Rosie Jones vidēji vienā bedrītē ar puteri šosezon situsi 1,54 reizes. Labākā pēc GIR/putiem ir Mhairi McKay (1,71).

Kungiem PGA līderis GIR rādītājos ir Kenny Perry (73,5%), putos - Chris di Marco (1,68).

Pēdējās izmaiņas , 06.05.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē