Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

"Ozo" uzņems 120 golferu

Vēl ap diviem desmitiem interesentu var pieteikties sestdien paredzētajam "Swedish Chamber of Commerce Open", taču šāda iespēja jau turnīra rīkošanas nedēļā pavērusies ne tādēļ, ka golferi vairs nebūtu tik aktīvi uz spēlēšanu "Ozo Golf Club" laukumā. Atšķirībā no pārējiem šosezon notikušajiem turnīriem iespēja parādīt savu meistarību būs 120 spēlētājiem, un sagaidāms, ka tas ne tuvu nebūs sezonas rekords.

"Swedish Chamber of Commerce" sacensības notika vēl pērn, taču tad tās tika organizētas savējo lokā. Šogad ar Lars Johnsson gādību turnīrs ir "Open" kategorijā, turklāt jau tagad var teikt, ka dalībnieku skaits būs lielāks nekā jebkurās citās šosezon notikušajās sacensībās. Mačiem līdz otrdienas pēcpusdienai ir pieteikušies vairāk nekā 100 spēlētāju.

Lielā dalībnieku skaita dēļ šis tas ir pieslīpēts nolikumā. Lai spēle ritētu raitāk, spēlētājiem būs jāpaceļ bumbiņa, ja bedrītē tiks sasniegts maksimāli pieļaujamais sitienu skaits. Maksimums uz PAR 3, 4 un 5 bedrītēm ir attiecīgi 7, 8 un 9 sitieni. Pirmie golferi uz tee stāsies jau plkst. 7.30.

"Swedish Chamber of Commerce" galveno balvu saņems uzvarētājs absolūtajā ieskaitē stableford punktu vērtējumā. Atsevišķi labākos noteiks arī HCP neto spēlē divās grupās kungiem un kopējā grupā dāmām.

"Ozo Golf Club" personālam Zviedrijas uzņēmēju atbalstītajā turnīrā būs iespēja aprast ar situāciju, kad spēlētāju skaits sniedzas krietni otrajā simtā. Iegūtā prakse lieti noderēs augustā, kad "Hansabanka Baltic Open" startēs 156 profesionāļi un ielūgtie spēlētāji.

Jau tagad no skandināviem saņemto pieteikumu skaits ir otrajā simtā. Iespējams, dalībnieku vidū būs arī kāds no vīriem, kurš ir spēlējis plecu pie pleca ar spožākajām golfa zvaigznēm. Kā jau profesionāļiem pienākas, gatavošanās "Hansabanka Baltic Open" ir nopietna, un viens otrs no jūras viņa krasta ierodas uzspēlēt jau tagad, lai "piešautu" laukumu.

Tāpat kā senāk notikumiem sekos golfs.lv, kam pēc piektdienas un 13.datuma īslaicīgā aptumsuma atkal viss ir kā nākas. Golfs.lv cer, ka īslaicīgās problēmas varētu būt radījusi golferu lielā aktivitāte mājas lapas apmeklēšanā:)

Pēc aizvadītās nedēļas nogalē notikušā "Microlink Open" mainījušies LGF punktu reitinga līderi. Kungiem vadībā izvirzījās Kārlis Broders, apsteidzot Rob Svedberg, savukārt dāmām Anete Indulēna tika garām Laurai Jansonei. Reitingu sadaļā apskatāmi TOP rādītāji.

Swedish Chamber of Commerce Open

Sacensību nolikums

1. Sacensību vieta un laiks:

1.1.Sacensības notiek Ozo Golf Club golfa laukumā 2005.gada 21. maijā.

2. Sacensību formāts un noteikumi:

2.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un Ozo Golf Club vietējiem noteikumiem.

2.2. Sacensību formāts – modificēta HCP NETTO spēle (stroke - HCP). Spēlētājs neskaita vairāk par 4 strokes virs PAR uz katras bedrītes, t.i., maksimums strokes uz PAR 3, 4 un 5 bedrītēm ir attiecīgi 7, 8 un 9 strokes. Sasniedzot mazāk par 1 stroke mazāk par maksimumu, bumbu tālāk nespēlē. Spēlētājam ir jāpaceļ bumbiņa un jāatzīmē spēles kartē attiecīgajā bedrītē sitienu maksimums. Kā arī apbalvots tiek kopējais stableford uzvarētājs. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai (trīs vai četri spēlētāji) ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei ne vairāk kā 15 minūtes. Ja vairāki spēlētāji pēc sitienu spēles dala pirmo vietu, tad izspēlē “pēkšņās nāves” pārspēli uz 18. bedrītes. HCP NETTO formātā vienāda rezultāta gadījumā augstāku vietu ieņem tas spēlētājs, kas labāk nospēlējis pēdējās deviņas bedrītes (ja tās vienādas, attiecīgi - pēdējās sešas vai pēdējās trīs bedrītes).

2.3. Sacensības notiek 3 grupās; aicināti piedalīties arī profesionāļi:

                        1.grupa HCP: 0 – 15 (kungi)

                        2.grupa HCP: 16 – 36 (kungi)

                        3.grupa – dāmas.

2.4. Sievietes un juniori līdz 12 gadiem spēlē no sarkanajām izsitienu vietām. Pārējie – no dzeltenajām izsitienu vietām.

2.5. Spēlētāji, kuru HCP ir augstāks par 36, sacensībās piedalās ar HCP 36

2.6. Pēc sacensībām spēlētājs savu spēles karti nodod sacensību komitejai kluba recepcijā rezultātu apkopošanai.

2.7.Bumbiņu marķēšana obligāta.

2.8.Spēlētāji iegūst LGF reitinga punktus saskaņā ar LGF Reitinga Nolikumu.

3. Pieteikšanās un izloze

3.1. Pieteikšanās līdz 2005. gada 19. maijam plkst. 15:00 Ozo Golfa kluba recepcijā vai pa tālr. 7394399

3.2. Izloze notiek pamatojoties uz spēlētāju HCP, sadalot spēlētājus pa HCP grupām (0-15, 16-36).

izloze ir atklāta un galīga, un tā notiek 2005. gada 19. maijā plkst. 17:00

3.3. Maksimālais spēlētāju skaits – 120 dalībnieki.

4. Starta laiki

4.1. Starts pl. 7:30 saskaņā ar izlozi, no pirmās bedrītes. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu.

5. Dalības maksa

5.1. Dalības maksa Ls 10.00, green fee obligāts – Ls 25.00. Kluba biedri un sezonas karšu īpašnieki no green fee maksas ir atbrīvoti.

6. Balvas

6.1. Balvas sacensībām nodrošina SAS Radisson, Nordea Bank, RIMI un Oriflame. Swedish Chamber of Commerce ceļojošo kausu saņem stableford uzvarētājs.

7. Tiesāšana

7.1. Ozo Golf Club sacensību komiteja. Atbildīgais par sacensību nolikumu Lars Jonsson.

Pēdējās izmaiņas , 17.05.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē