Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Ar divām nūjām arvien labāk

Diez vai daudzus golfa spēlētājus varētu pieskaitīt vistaupīgākajiem ļaudīm, taču Divu nūju turnīru rezultātu tendences liecina, ka vismaz daļa golferu gadu no gada arvien labāk iemanās iztikt ar pāris nūjām. Svētdien "Viesturos" par Divu nūju kausa izcīņas uzvarētājiem kļuva Andris Fiļimonovs un Diāna Lediņa. Turklāt Fiļimonovs ar savu rezultātu varētu itin mierīgi pretendēt uz godalgotu vietu arī kādā no visu 14 nūju turnīriem.

Lai izietu 18 bedrītes, Fiļimonovam pietika ar 80 sitieniem, un sacensību formātam uzvarētāja noteikšanā pat vairs nebija būtiskas nozīmes. Pirmo vietu uzvarētājam oficiāli piešķīra par neto 69 sitieniem.

Fiļimonova stroke rezultāts divu nūju sacensībās iezīmēja principiāli jaunu robežu. Līdz šim veiksmīgākajiem kungiem 18 bedrītes ar divām nūjām labākajā gadījumā bija izdevies iziet ar aptuveni 90 sitieniem. Pērn labāko stroke rezultātu sasniegušajam Aigaram Pērkumam bija 89 sitieni, bet vēl pāris sezonas iepriekš uzvarējušajam Aldim Puisītim - 90 un 44 sitieni (2003.gadā izspēlēja tikai 9 bedrītes).

Otro vietu ieņēma Ardis Markss, ar neto 71 sitienu (stroke 91), bet trešais bija Igors Lipskis - 73 (109) sitieniem. Interesanti, ka pirms pāris sezonām Marksa rezultāts šajā turnīrā bija 73 sitieni (stroke), taču togad sacensībām bija deviņu bedrīšu formāts.

Dāmām lielākās daļas dalībnieču stroke rezultāti bija visai līdzīgi. Tāpat kā kungiem arī dāmu konkurencē uzvarētāja bija labākā gan pēc sitienu spēles rezultātiem, gan oficiālajā HCP neto vērtējumā. Lediņa finišēja ar 100 sitieniem, kas deva 62 neto sitienus.

Tā kā Divu nūju turnīrs tomēr ir specifisks gadījums, golferi varēja izvēlēties, vai šie rezultāti ietekmēs viņu uzskaitīto handikapu.

Spēlētājiem laukumā nācās izbaudīt pamatīgu tveici, savukārt turnīra rīkotājiem bija jātiek galā ar citām problēmām. "Viesturos" cer, ka savus plānus turpmāk nopietni apsvērs visi golferi, un pieteiksies spēlēt tad, ja patiesi būs gatavi to darīt. Tad organizatoriem nebūs jālauza galva par to, ka vairāki spēlētāji atsauc savu dalību pēdējā brīdī, vai vēl jo īpatnējāk - vienkārši neatbrauc.

Viens risinājums varētu būt savlaicīga dalības maksas iekasēšana. Taču šādas pieejas ieviešana praksē radītu neērtības ikvienam, tādēļ cerams, ka visu pušu pārdomāta rīcība ļaus turpmāk izvairīties no problēmas samilšanas.

Rezultāti apskatāmi iepriekš ziņu sadaļā. Golfs.lv tāpat piedāvā atbildēt uz jauno aptaujas jautājumu.

Pēdējās izmaiņas , 29.05.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē