Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Čempioni Keņins un Jučmane

Latvijas amatieru čempiona titulu svētdien "Jūrmala Golf Club&Hotel" laukumā pirmo reizi karjerā izcīnīja Nikolajs Keņins, savukārt dāmām pērn izcīnītos laurus veiksmīgi aizstāvēja Marija Jučmane. Trīs dienas ilgušajā čempionātā bija gan prieki, gan vilšanās, bet atzinību par dalību pašmāju golfa prestižākajā notikumā ir pelnījuši visi iesaistītie.

Jau iepriekš Latvijas čempionātos Keņins bija ticis labāko desmitniekā un 2018.gadā kļuva par vicečempionu, tomēr uzvarētāja kausu viņš saņēma pirmoreiz, trīs raundu summā nospēlējot ar +15 virs PAR (73-81-77). Otrās vietas ieguvējs Reinis Miljons atpalika četrus sitienus (69-86-80), bet trešajā pozīcijā finišēja pērnais čempions Stefans Sprūžs (76-82-82).  

Keņins atzina, ka ceļš uz čempiona lauriem bija kādu astoņu gadu garumā, un palīdzēja Mīlgrāvja tūrē gūtais rūdījums. Savukārt tūres kolēģi parūpējās, lai uzvarētājs dīķī pie 18. grīna izbaudītu čempiona peldi pilnā golfera uniformā. 

Dāmām pirms pēdējā raunda līderei Jučmanei bija septiņu sitienu pārsvars pār tuvākajām sāncensēm Lailu Forstmani un Katrīnu Gustafssoni, bet cīņā par uzvaru tās vēl nebija intrigas beigas. Svētdien pirmajā deviņniekā Laila divus sitienus atspēlēja, bet 10.bedrītē Marijas bumbiņa pēc draiva atrada sarkano mietiņu zonu un pēc divkārša bugija abas sāncenses šķīra vairs tikai trīs sitieni, un necik tālu neatpalika arī Katrīna. 

Tomēr Marija nākamajās divās bedrītēs iespēlēja bērdijus, un vienīgi reizi bugiju turpinājumā nopelnīja jau uz grīna pie kluba mājas. Savukārt Lailai - 12.bedrītē bērdijs, bet 13. bedrītē no tikpat lieliska rezultāta šķīra pus dvašas pūtiens, bumbiņai apstājoties uz pašas maliņas. Raunda turpinājumā Lailai pa kādam liekam sitienam palika īsajā spēlē, bet te ir vietā piebilst, ka viņas dalība vien jau bija īpašas atzinības vērta. Lai gan pasaules slavu ir iekarojis viens vīruss, arī tā necilākie radinieki spēj pamatīgi daudz ko sagandēt, un otrās vietas ieguvēja tikai ar zāļu palīdzību varēja turnīrā spēlēt.

Marija čempiones titulu nodrošināja ar +9 virs PAR (72-76-77), savukārt Laila finišēja ar +18 virs PAR (77-78-79). Vīlusies par rezultātu un to ietekmējušajām kļūdām bija 3.vietu ar +21 (75-80-82) ieguvusī agresīva spēles stila piekritēja Katrīna, tomēr bērdijs čempionāta izskaņā, cerams, palīdzēs viņai ātrāk atgūt cerīgāku noskaņojumu.

Visi laureāti uzteica lieliski sagatavoto laukumu, kurā amatieru čempionātā labākos rezultātus sasniegušie spēlētāji augsta līmeņa konkurencē atgriezīsies jau mēneša beigās, kad "Jūrmala Golf Club&Hotel" uzņems Eiropas "Team Shield" jeb sākuma līmeņa kontinenta komandu meistarsacīkstes. Tādēļ amatieru čempionātā iegūta 4.vieta nozīmēja nevis koka medaļu, bet gan godam nopelnītu vietu nacionālajā izlasē. Kungiem četriniekā iekļuva Nils Mauriņš, turpretim dāmām spraigā konkurencē 4.vietu pēdējā bedrītē sasniedza Marlēna Gavare.

Vanaga kausu, ko čempionāta trešajā dienā izcīna aiz kata palikušie spēlētāji, HCP neto ieskaitē nopelnīja Patrīcija Anna Jakovļeva un Gundars Ziemanis.

Pēdējās izmaiņas , 04.07.2021.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē