Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Cīņa pret distanci

Golfa noteikumu pārraugi izvērtē iespēju noteikt jaunus tehniskos ierobežojumus nūjām un iesaistīt laukumu vietējos noteikumus, lai ierobežotu tālsitēju iespējas dominēt spēlē. Līdz vēlam rudenim paredzēts izvērtēt ieteikumus, uzklausot visu pušu viedokļus.

R&A sadarbībā ar ASV Golfa asociāciju (USGA) informēja par nodomu sadarbībā ar golfa inventāra ražotājiem nodrošināt spēlei ilgstpējīgāku nākotni. Golfa attīstības uzraugi ir nobažījušies, ka pašreizējās tendences var krasi ietekmēt golfa laukumu atbilstību sacensību rīkošanai un arvien palielināt to uzturēšanas izmaksas.

ASV PGA tūrē 2020.gadā 78 spēlētājiem vidējā draiva distance bija vismaz 300 jardu, bet "US Open" pērn uzvarējušais Bryson DeChambeau sasniedza pat vidēji 329 jardus. 

Viens iespējamais risinājums ir saīsināt atļauto draivera (un citu nūju, izņemot puteru) kāta garumu līdz 46 collām jeb divas collas mazāk par pašreizējo maksimumu. Taču ne mazāk nozīmīgs virziens varētu būt laukumu vietējie noteikumi, kas reglamentētu atļautās nūjas un bumbiņas, lai panāktu mazāku sitiena distanci.

R&A un USGA kopīgā paziņojumā norādīja, ka sacensību komitejām būtu lemšanas tiesības, nosakot turnīrā atļauto inventāru, bet ārpus sacensībām nūju izvēli varētu atstāt pilnīgā spēlētāju ziņā. 

Visu vasaru turpināsies informācijas apkopošana, R&A un USGA aicinot golferu sabiedrību paust savu viedokli, bet pie jautājuma lemšanas varētu atgriezties novembra sākumā. Ieteikumus par nūju garuma ierobežošanu līdz 4.martam gaida arī no golfa inventāra ražotājiem. 

R&A un USGA paļaujas uz pērn februārī publicētā attīstības ziņojuma datiem, kur norādīts, ka arvien pieaugošā sitienu distance samazina golfā nepieciešamo prasmju loku un maina spēles stratēģiskos izaicinājumus. 

Pēdējās izmaiņas , 07.02.2021.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē