Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Matisoni - Vidzemes čempioni

Golfa laukumā “Avoti” pie Valmieras aizvadīts 22. Vidzemes čempionāts, kur 50 dalībnieki kungu un dāmu konkurencē sacentās par septiņiem dažādiem kausiem. Vidzemes čempiona titulu golfā izcīnīja Ingars Matisons no Valmieras, bet par Vidzemes čempioni kļuva Paula Matisone.

Paralēli notikušajos turnīros 22. Vidzemes kausu izcīnīja Uldis Krauja no Rīgas. 21. Vidzemes kausu dāmām ieguva valmieriete Dārta Estere Rozenbaha, 22. Valmieras kausu izcīnīja Rolands Litte, 22. Limbažu kausu ieguva Arvīds Pīlādzis, bet 6. Cēsu kausu golfā izcīnīja Aivis Vegers un Kristīne Zālīte.

“Avotos” 15.augustā tika izspēlēts ne tikai 22. Vidzemes čempionāts kungiem un 5. Vidzemes čempionāts dāmām, bet arī Vidzemes kauss kungiem un dāmām, kā arī Valmieras, Limbažu un Cēsu kausi. Uz sacensībām pulcējās pussimt golferu, lai sacenstos par uzvaru 18 bedrīšu izspēlē dažādos formātos.

Vidzemes čempiona tituls tika noskaidrots 18 bedrītēs sitienu spēlē. Labākos rezultātu uzrādīja Ingars Matisons un Ivars Grunte, laukumu veicot ar 71 sitienu (+7 virs PAR), līdz ar to, lai noskaidrotu čempionu, notika "pēkšņās nāves" pārspēle, kurā veiksmīgāks izrādījās Ingars Matisons. Līdz ar to otro vietu ieguva Ivars Grunte (71), bet trešajā vietā ierindojās Valmieras juniors - Dans Patriks Dukurs (72). 

Dāmas piekto gadu pēc kārtas sacenstās par Vidzemes čempiones titulu, kas analogi kungiem, tika izspēlēts sitienu spēles formātā. Par Vidzemes čempioni kļuva Paula Matisone ar 87 sitieniem, arī pārspēlē apspēlējot Dārtu Esteri Rozenbahu. Trešajā vietā ierindojās Jūlija Pērkuma (90 sitieni).

Par Vidzemes kausu bija iespēja pacīnīties jebkuram golferim, kurš laukumu spētu iziet savā handikapā vai labāk, jo sacensību formāts bija HCP neto. Vidzemes kausu kungiem ieguva Uldis Krauja no Rīgas (62 neto punkti, neto -2 zem PAR), otrajā vietā Rolands Litte (63), bet trešais – Ivars Grunte (64).

Dāmām Vidzemes kauss tika izspēlēts 21. reizi, un šoreiz uzvarēja lieliski spēlējošā Dārta Estere Rozenbaha (53 neto punkti, neto -11 zem PAR). Otrajā vietā Jūlija Pērkuma (62), bet trešajā vietā – Aija Orniņa (64).

Valmieras kausa izcīņā piedalījās spēlētāji, kuriem Valmierā vai tās apkārtnē ir dzīvesvieta, darbs vai īpašum,i un tas tika izspēlēts HCP neto formātā arī 18 bedrītēs. Par Valmieras kausa ieguvēju kļuva Ainārs Počs. Otrajā vietā – Toms Kūkojs, bet trešais – Dans Dukurs.

Līdzīgi kā Valmieras kausu arī Limbažu kausu izspēlēja starp spēlētājiem, kas dzīvo, strādā Limbažos vai kam Limbažos ir īpašums. Labākais šajā kategorijā bija Arvids Piladzis, kurš pārspēlē pieveica Māri Gulānu. Trešajā vietā ierindojās – Kārlis Marenis.

Sesto gadu pēc kārtas Cēsu kausā par uzvaru pēc 18 bedrīšu neto rezultātiem varēja cīnīties labāko rezultātu īpašnieki, kam pieder īpašumi vai kas strādā Cēsīs. Cēsu kausu kungiem ieguva Aivis Vegers, otrajā vietā Valdis Valainis, bet trešais – Raivo Bāliņš. Dāmām Cēsu kausu izcīnīja Kristīne Zālīte, otrā bija Paula Matisone, bet trešā - Everita Vegere.

Dienu vēlāk, 16.augustā, turpat “Avotos” norisinājās 10. Vidzemes čempionāts un 10. Vidzemes kauss pāru spēlē uz ko pulcējās 40 dalībnieku. Par Vidzemes čempioniem pāru spēlē pēc triju pāru pārspēles kļuva Kārlis Remesis un Gustavs Viļums, otrajā vietā Dans Patriks Dukurs un Emīls Gustavs Sangovičs, bet trešajā vietā – Māris Simanovičs un Zanda Simanoviča (visiem laureātiem 32 sitieni). Vidzemes kausu pāriem HCP neto ieskaitē otro gadu pēc kārtas ieguva Jurģis Ābele un Enzo Ābele, otrajā vietā - Kārlis Remesis un Gustavs Viļums, bet trešajā vietā – Ingars Matisons un Paula Matisone. 

Turnīra organizētāji pateicas atbalstītājiem – Kafijas internetveikalam Es mīlu kafiju, Cēsu Alus, dzeramajam ūdenim ID'EAU, BLACK STUFF microbiome health, VALPRO, Restorānam Rossini, DUS Valdeko, Būvuzņēmumam “SCO Centrs”, BŪVE - būvmateriālu veikalam, Valmieras pilsētai, Burtnieku novadam un atpūtas parkam Avoti.

 Informāciju sagatavoja: Golfs Avoti

Pēdējās izmaiņas , 28.08.2020.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē