Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Drošības flagmanis

Golfs ir viens no visdrošākajiem sporta veidiem jaunajos laikos, kad īpaša uzmanība ir pievērsta koronavīrusa izplatības riskam, liecina pēc pētījuma rezultātiem tapušais Itālijas sporta ministrijas un Itālijas olimpiskās komitejas saraksts, kur savus ieteikumus sniegusi arī Itālijas sporta medicīnas asociācija. 

Sadarbībā ar Turīnas Politehnikumu veikto pētījumu Itālijā pielieto, lai noteiktu iespējas sporta veidos atsākt darbību valstī pēc karantīnas beigām. Vairāk nekā 400 lappušu sarakstā ir iekļauti 387 sporta veidi un disciplīnas, sadalot tās piecās pakāpēs. Zero kategorijā ir sporta nodarbes ar nulles risku treniņos, sacensībās un klātbūtnē sabiedrībā, bet 4.kategorijā risks ir augsts. 

Mazākā riska zonā iekļauta burāšana, brīvdabas peldēšana, golfs un teniss. Tiesa, teniss ar piebildi, ka spēlētāji ir cimdoti, aizsargbrillēs un katrs servē ar savām bumbiņām. Mazākā riska 0-1 kategorijā ir tikai individuālie sporta veidi. 

Visdraudīgākajā 4. kategorijā ir regbijs, basketbols, volejbols un handbols, kā arī austrumu cīņas. Vienu pakāpi zemāk novērtēts futbola risks. Lai gan volejbolā nav spēlētāju kontakta, tas ieskaitīts riskantajos, jo volejbolisti bumbas izspēlē mēdz darboties ļoti tuvu viens otram. 

Radīto dokumentu izmantos Itālijas valdība, izstrādājot noteikumus sporta sacensību atsākšanai valstī, kas vairāk nekā daudzas citas ir cietušas no Covid-19.

Tikmēr adaptēšanās jaunajiem apstākļiem golfā ir pavērusi ceļu arī dažādām palīgierīcēm. Par pasūtījumu trūkumu nesūdzas "Golf Ball E-Z Lyft" ražotāji, jo viņu ierīce ļauj vienkārši izcelt bumbiņu no bedrītes, spēlētājam pat nenoliecoties, tajā pašā laikā būtiski neietekmējot spēles taisnīgu norisi. To, ka krīze ir arī iespēju laiks, apliecina ierīces cena - aprīkojums 18 bedrītēm maksā teju 500 dolāru.

Pēdējās izmaiņas , 16.05.2020.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē