Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

R&A adaptē nosacījumus un Noteikumus

Reaģējot uz situāciju Apvienotajā Karalistē, golfa jumtorganizācija R&A trešdien publicēja ieteikumus drošai spēlei Covid-19 apstākļos. Lai gan ieteikumi nenosaka rīcību citās valstīs, tie var būt noderīgi jebkur. Ieteikumi skar piecas jomas - laukuma iekārtojumu, nosacījumus pirms raunda, spēles laikā un pēc raunda, kā arī Noteikumu aspektus. 

Laukumā R&A iesaka aizvākt visus grābekļus, nosegt bumbiņu mazgātājus, bet soliņus un atkritumu urnas aizvākt, nosegt vai attiecīgi nomarķēt, lai spēlētāji tos nelietotu. Tāpat laukumā aizvākt visus kustamos priekšmetus, izņemot laukuma zonas nosakošos mietiņus - tie uzskatāmi par nekustamiem traucēkļiem.

Karodziņi drīkst būt bedrītēs, bet tiek stingri ieteikts pievienot zīmi, ka spēlētāji tiem pieskarties nedrīkst. Vēlams bedrītē ievietot oderi, lai bumbiņa nenonāktu pilnībā zemāk par grīna virsmas līmeni, kā arī noteikt, ka bumbiņa tiks iesista bedrītē ar nākamo sitienu, ja tā apstājusies ne tālāk kā 12 collu jeb putera roktura attālumā no bedrītes. 

Tā kā grābekļu pie bunkuriem nav, jāatgādina golferiem, ka jācenšas ar kāju un/vai nūju pielīdzināt radītos smilšu nelīdzenumus cik labi vien iespējams. 

Kluba mājā ieteicams atļaut tikai minimālu spēlētāju piekļuvi, piemēram, tualešu apmeklējumam. 

Ieteikts atgādināt golferiem, ka visu spēles laiku tiem jābūt vismaz 2 metru attālumā vienam no otra, tostarp arī uz ripināšanas grīna. Pēc spēles golferiem jāpamet laukums un klubs bez kādas papildu pulcēšanās. 

Spēlētāju skaita noteikšanai flaitā R&A iesaka pakļauties attiecīgiem valdības noteikumiem, bet laukumā starp flaitiem ievērot vismaz 10 minūšu intervālu.

Treniņu zonas var neslēgt, ja tiek nodrošināti droši dezinfekcijas pasākumi. Tāpat ratiņu īre atļauta tikai gadījumā, ja tiek nodrošināta to droša dezinfekcija. 

Līdz turpmākam paziņojumam R&A iesaka aizvadīt tikai neformālus mačus match-play formātā. Ja tomēr tiek aizvadītas sacensības sitienu spēlē, jāpielieto tādas metodes rezultāta uzskaitē, kas neparedz spēlētāju mainīšanos ar rezultātu kartītēm. 

Komitejām ir atļauts adaptēt Noteikumu 3.3b, piemēram, nosakot, ka spēlētājs pats drīkst aizpildīt savu rezultāta kartīti bez marķiera iesaistīšanas, vai arī marķieris sāncenša rezultātus bedrītēs apstiprina mutiski. Ir pieļaujams Komitejai rezultātus apkopot arī citā veidā, kas neparedz rezultātu kartītes fizisku iesniegšanu. Ir pieņemama rezultātu iesūtīšana elektroniski. 

Pēdējās izmaiņas , 29.04.2020.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē