Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Jauna pieeja pasaules rangam

Līdz ar 2020.gadu ieviestas izmaiņas Pasaules amatieru golfa ranga (WAGR) sistēmā, kas paredz ņemt vērā katra atbilstošā turnīra nozīmību, kā arī reitingā var tikt iekļauti turnīri, kur sacensības risinās bruto stableford ieskaitē, informēja Karaliskais un antīkais golfa klubs (R&A) un ASV Golfa asociācija (USGA).

Līdzās jau ierastajiem sitienu spēles turnīriem, kas atzīti par atbilstošiem iekļaušanai WAGR vīriešu un sieviešu reitingā, ranga punktus varēs nodrošināt arī stableford turnīros, kur izspēlē vismaz 54 bedrītes un spēlētāju rezultātus aprēkina pret HCP 0.

Jau iepriekš tika paziņots, ka visiem iekļaušanai WAGR rangā atbilstošajiem turnīriem noteiks koeficientu, kas būs atkarīgs no dalībnieku sastāva. No koeficienta būs atkarīgs iegūstamais reitinga punktu skaits.

Rangā lielāks svars būs nesenāk aizvadītiem turnīriem. Pirms vairāk nekā gada aizvadītajos turnīros nopelnītie punkti saruks vidēji par 2% nedēļā. Mērķis ir padarīt vieglāku pakāpšanos rangā ar labiem rezultātiem, tajā pašā laikā noturēties augstā pozīcijā kļūs grūtāk.

Punktus sadalīs pēc turnīru beigu rezultātiem, nevis pēc atsevišķiem raundiem, kā iepriekš.

Pēdējās izmaiņas , 12.02.2020.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē