Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Jaunās NCAA sezonas gaidās

Lailas Forstmanes uzvara "Latvian Open" nav palikusi nepamanīta arī viņpus dīķa, kur čempiones panākums izpelnījās centrālo vietu viņas pārstāvētās ASV augstskolas sporta mājaslapā. Laila jau pašlaik nevar sagaidīt, kad varēs doties atpakaļ uz Ameriku, jo "Ozo Golf Club" laukumā izcīnītā uzvara viņu iedvesmojusi jauniem panākumiem.

Ekerda koledžā Laila ir komandas līdere, kam aizvadītajā sezonā labākais panākums bija divreiz iegūta 2.vieta turnīros, kā arī laboti augstskolas rekordi, tostarp par labāko rezultātu raundā (69).

Pēc uzvaras "Latvian Open" Laila pastāstīja, ka meiteņu golfa programma koledžā ir jauna, tādēļ viņa var justies kā komforta zonā. Latvijas golferei sezonā ir iespēja katru nedēļu bez dalības kvalifikācijā spēlēt turnīros, jo komandas biedrenes pašlaik vēl būtiski atpaliek. Iespējas tik daudz spēlēt iepriecina Forstmani, kam augstskolas programmā vēl priekšā divi gadi.

Koledžas sieviešu golfa komanda iekļauta ASV studentu sporta (NCAA) otrajā divīzijā, bet diezgan stiprā Sunshine State konferencē, kur labākās spēlētājas spēlē mīnusos, tādēļ par konkurences trūkumu sūdzēties nevar.

  

Laila komandā ir ne tikai labākā spēlētāja, bet arī trenera Bill Buttner palīdze, praktiski veicot pienākumus, kas atbilstu ģenerālmenedžera un skauta amata aprakstam. Forstmane seko un analizē spēlētājas, ko treneris vēlas iesaistīt komandā, un sniedz savu vērtējumu. Lailas pārziņā īpaši ir ārpus ASV golferes, jo daudzas viņai ir zināmas pēc dalības turnīros. Tāpat Forstmanes ziņā ir atraktīvs un vienlīdz praktisks uzdevums - formas tērpu izvēlēšanās meitenēm.

Augstskolā Forstmane vienlaicīgi apgūst divas bakalaura programmas komunikācijā un politiskajās zinātnēs. Golfere nešaubās, ka ar iegūto izglītību varēs daudz ko sasniegt, tādēļ profesionālo karjeru ar golfu tiešā veidā saistīt neplāno. Viņa vēlētos palikt amatieru golfā, kas Lailai patīk, bet spēlētāja neizslēdz iespēju, ka atlikušajos divos mācību gados domas varētu arī mainīties. Golfam jebkurā gadījumā Laila vietu savā dzīvē saskata arī turpmāk un pašlaik sliecas uzskatīt, ka tā nebūs profesionālas spēlētājas karjera.

Pirms starta "Latvian Open" šovasar Laila ieguva arī 15.vietu Somijas amatieru čempionātā. Tagad golferei ir divu nedēļu atpūta, pēc kuras viņa dosies uz ASV, kur gaidīs mēnesi ilga gatavošanās studentu sezonas pirmajam turnīram. Savukārt pēdējo nozīmīgo turnīru mājās Laila ir spoži noslēgusi un līdz braukšanai uz Ameriku uzspēlēs ja nu vienīgi vēl brīvā brīdī kādās nedēļas nogales sacensībās.

Pēdējās izmaiņas , 21.08.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē