Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Mediji debitē Eiropā

Latvijas golferiem arvien vairāk iepazīstot ārzemju laukumus, starptautisku debiju beidzot ir piedzīvojis arī Mediju golfa klubs, startējot Eiropas čempionātā žurnālistiem. Skatoties uz startu no pozitīvām un dzīvi apliecinošām pozīcijām, var rezumēt, ka Latvijas komanda Austrijā „Fontana Golf Club” ieņēma 8.vietu, un bija labākā Austrumeiropas valstu konkurencē.

 

Kā jau vienmēr tādās situācijās gadās, uz Austriju Mediji nevarēja doties spēcīgākajā sastāvā, jo izrauties no darba gravitācijas lauka nemaz nav tik viegli. Tādēļ uz Vīni aizbrauca tikai seši spēlētāji, lai gan komanda varēja pieteikt astoņus golferus. Darbos iestiguši, mājās palika arī vairāki spēcīgākie Mediju golferi.

 

Turnīrā bija stableford punktu spēle, turklāt maksimālais spēlētāja reģistrācijas handikaps bija 24. Tā kā tāda līmeņa spēlētāju Mediju klubā nepavisam nav daudz, lielākajai daļai bija jāspēlē ar daudz zemāku HCP par savējo. Spēles HCP bija 2/3 no spēlētāja reālā handikapa (bet ne lielāka par 24). Te gan jāpiebilst, ka arī vairākās citās komandās bija golferi ar ne izciliem handikapiem.

 

„Fontana” Latvijas medijus tiešām pārsteidza, un visai pamatīgi. Gan ar kluba māju un ainavu, gan ar izkopto laukumu. Uz tik lieliem, reljefiem un zibensātriem grīniem nevienam vēl nebija nācies spēlēt, un treniņu raundā jo īpaši ar putera savaldīšanu bija lielas problēmas.

 

Turnīrā izspēlēja divas kārtas pa 18 bedrītēm, ik dienu summējot komandas piecu labāko spēlētāju gūtos punktus. Tādējādi Latvijas medijiem ārpus ieskaites palika tikai viens neveiksmīgākais spēlētājs, kamēr citām komandām - trīs.

 

Pēc sacensībām visi kā viens apgalvoja, ka trīs dienas ilgusī spēlēšana „Fontana” laukumā ir devusi tiešām neatsveramu pieredzi. Pamatīgā pretvējā nācās mēģināt gūt punktus PAR 4 bedrītēs, kas ir garākas par „Viesturu” PAR 5. Lai bedrītes izspēlē tiktu vismaz pie punkta, bija nepieciešams divkāršais bugijs – pēc diviem sitieniem virs PAR bumbiņa pārceļoja spēlētāja ķešā.

 

Laiks spēlēšanai bija jauks – saulains un silts, lai gan ar spēcīgu un brāzmainu vēju. Laukums, ko dēvē par Austrijā labāko, bija ideāli sakopts. Gan fērveji, kas teju līdzinājās grīniem, gan arī paši grīni, kuri pēc vietējo teiktā tobrīd nav bijuši tie ātrākie. Vienīgais, kas kļūmīgu sitienu gadījumā ļāva cerēt uz laukuma žēlastību, bija solīdais fērveju platums. Pēc atgriešanās no Austrijas varēja sevi pieķert domājam, ka, lūk, „Ozo Golf Club” 4.bedrītē nezināmu iemeslu dēļ ir tikai puse no fērveja platuma.

 

Toties to, ko varēja iegūt fērveju platuma dēļ, ļoti viegli bija pazaudēt citur. Semirafā ap grīniem daudzviet bija tik bieza zāle, ka bumbiņu varēja saskatīt tikai no augšas, un izsist to tā, lai tā vismaz nepārlidotu pāri grīnam, izrādījās ellīgi sarežģīts uzdevums. Ir „Fontana” laukumā arī bunkuri, kur nokāpt pa trepītēm, un vajadzīgais sitiena virziens jānosaka teju vai pēc saules.

 

Spēlētājus apbūra „Fontana” skaistās ainavas, piemēram 17.bedrīte, kur izejot uz tee var sajusties kā aktieris uz skatuves. No kalna terases jāsit pāri ezera līcim, kam otrā pusē pārdesmit metru zemākā līmenī ir grīns. Ūdens platums – 150 metru, tā kā savaldīt sajūtas sitiena brīdī nemaz nav tik viegli. Daudzi arī pirmo reizi izbaudīja, ko nozīmē sist no pirmā tee daudzu skatītāju acu priekšā.

 

Neattaisnojās bažas, ka turnīra līmenis varētu būt Latvijas Mediju spēles līmenim nepiemērots. Lai gan astotā vieta tika gūta tikai tādēļ, ka devītās komandas nebija, otrajā kārtā latvieši priekšpēdējo rezultātu sasniegušajai Nīderlandei zaudēja tikai vienu punktu.

 

Arī turnīra rīkotāji bija patiesi priecīgi, ka Eiropas čempionātā ir iesaistījusies vēl viena komanda, un, cerams, ka uz palikšanu. Turnīra noslēguma pasākumā Bādenes kazino Latvijas komanda jau bija pilnīgi pārliecināta, ka pēc diviem gadiem nākamajā čempionātā Itālijā pēdējā vieta tiks kādam citam. Šoreiz Mediju klubu Austrijā pārstāvēja Ardis Markss, Ivo Krumholcs, Jānis Pinkulis, Iveta Kaminska, Kristians Rozenvalds un Gundars Galkins.

 

Uzvarēja Francijas golferi, taču turnīra noslēgumā vīlies neizskatījās neviens. Latvijas Mediju golfa klubam tā bija pirmā īstā starptautiskā debija. Ārzemju laukumos tika spēlēts arī iepriekš, tomēr tie bija mači kluba „iekšējai lietošanai”.  

Pēdējās izmaiņas , 08.06.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē