Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Skolai vēl viena klase

Pēc aizvadītās atvērto durvju dienas vēl viena treniņgrupa izveidota Rīgas Golfa skolā (RGS). „Ozo Golf Club” bija ieradušies nepilni divi desmiti jauno interesentu, no kuriem tikai daži izlēma, ka ar vienā dienā golfa treniņlaukumā pieredzēto viņiem pietiek. Viena tendence joprojām paliek nemainīga – spēle vairāk vilina puikas, bet meiteņu nav daudz.

 

Jaunajā grupā uzņēma 8-13 gadus vecus bērnus, kurus nu gaida treniņi divas reizes nedēļā. Liela interese ir sešgadīgajiem, tomēr viņiem vēl kāds gads jāpaciešas, pastāstīja RGS direktore Santa Puče. Jārēķinās ar to, ka treneru iespējas nav bezgalīgas, un visam laika nevar pietikt.

 

Arī turpmāk ir plānots ik gadu skolā izveidot vienu jaunu bērnu grupu. Ja kāds pats atradīs skolu citā laikā, un būtiski neatpaliks no pārējiem, tiks uzņemts arī šāds jaunais censonis.

 

Nav brīnums, ka lielākā daļa uz atklāto dienu nākušo bērnu ar golfu vismaz nosacīti ir bijuši saistīti arī iepriekš, jo spēlē vecāki vai viņu paziņas. Taču ir arī tādi, kuri par pasākumu uzzinājuši paši no reklāmām, un atvilkuši līdzi tēti vai mammu. Daudziem jaunpienācējiem vecāki ir bijuši aktīvi sportisti, un tagad arī viņu atvasēm ir vajadzīga iespēja aktīvi pavadīt laiku.

 

Daļai bērnu iespaids par golfu ir radies televīzijas iespaidā, kur visbiežāk redzams, kā bumbiņa iekrīt bedrītē. Taču tad kļūst skaidrs, ka tā vienkārši laukumā uzreiz nemaz nevar tikt, un vispirms vēl ir krietni jāpastrādā.

 

Jaunnedēļ sāksies RGS audzēkņu „Bumeranga” tūre, kur sasniegtie rezultāti palīdzēs komplektēs komandu braucienam uz treniņnometni golfa internātā Vācijā.

 

Kā liecina līdzšinējā pieredze, atbirums treniņgrupā pēc viena mācību gada ir aptuveni 10-15 procenti. Tiesa ir arī tādi, kuri pēc kādu laiku ilgušas prombūtnes atgriežas, lai turpinātu, jo golfs tomēr ir izrādījusies gana pievilcīga spēle.

Pēdējās izmaiņas , 09.06.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē