Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Nākamo 20 atklāšana

Lieliskā jūlija dienā vairāk nekā pussimt golferu "Viesturos" izspēlēja laukuma divdesmitgades jubilejas turnīru, pēc kura gan mazliet atsauca atmiņās 1998.gadu, gan cerīgi ieskatījās nākotnē. Balvas saņēma gan sacensību laureāti un vienkārši veiksminieki, gan "Viesturu" golfa sabiedrības pīlāri par ilggadēju ieguldījumu.

Atšķirībā no laukuma atklāšanas sacensībām pirms pārdesmit gadiem šoreiz golferiem nebija jāsalst pēc izmirkšanas ledainā lietū, tādēļ, atceroties seno laiku pieredzi, veterāni par saules sparīgajiem sildīšanas centieniem nesūdzējās. 

Pirms turnīra sākuma 20 gadu senu dzirkstošu dzērienu "Viesturiem" pasniedza Latvijas Golfa federācijas (LGF) prezidents Armands Puče, īpaši uzteicot grīnkīperu Artūru Ozoliņu par nepārtraukto rūpi laukuma uzturēšanā, kā arī atceroties laukuma radītāja Pētera Vanaga fundamentālo ieguldījumu Latvijas golfa ainavas izveidošanā.  

Savukārt ieguldījuma balvu pasniegšanā pēc sacensībām īpaši skaļus aplausus izpelnījās iepriekš ilgus gadus "Viesturus" kluba prezidenta amatā pārraudzījušais Gunārs Pīlādzis. 

Viens no pirmajiem "Viesturu" golferiem Aldis Puisītis pateicības zīmes saņemšanā atcerējās, ka laukuma atklāšanas turnīrs pašam izvērtās krietni garāks, jo apbalvošana toreiz jau ritējusi pilnā sparā, kad viņš ar flaita kolēģi pēc ilgas un diktas bumbiņu sišanas visbeidzot tika līdz finišam. 

Par "Viesturu" vēl vienu nozīmīgu aspektu ar personisku klātbūtni atgādināja māsas Krista un Māra Puisītes. Savulaik mazās meitenes "Viesturos" izauga lieliskā vidē, kur arī golfam bija sava loma, taču tolaik viņām ne pati galvenā. Tagad Krista ir sasniegusi augstāko līmeni profesionālajā golfā, tikmēr Mārai golfs palīdzēja veidot lielisku karjeru ārpus sporta. 

Divdesmitgades turnīrs lieliski izdevās "Viesturu" laukumu kopš tā pirmsākumiem ilgstoši vadījušajai Sandrai Opitei. Arvien tikpat smaidīgā golfere ne vien saņēma balvu par 4.vietu dāmu konkurencē (visās grupās tika apbalvots labāko četrinieks), bet arī izlozē tika pie "Lexus" uz nedēļas nogali. Iespēju pārņemt "Lexus" savā mūžīgā īpašumā ar hole in one metodi neviens golferis gan neizmantoja, jo bumbiņas spītīgi vairījās no tik ātras iekrišanas bedrītē. 

Atzinīgus vārdus uzklausīja laukuma īpašnieks Igors Mališkovs, kura ieguldījums ir ļāvis uzturēt "Viesturus" kā golfa vietu, kur top arvien jauni spēlētāji un nepazūd arī "zelta fonda" golferi. 

Savukārt Vitālijam Garilovam pateicās gan kā vienam no pirmajiem golfa spēlētājiem, gan tajā pašā laikā arī atbalstītājiem. 

No Latvijas vējainākajiem apgabaliem ceļu uz jubilejas turnīru bija mērojis kluba pirmais treneris Vilnis Baltiņš juniors, kurš atsauca atmiņā laikus, kad vienas golfa bumbiņas cena bija līdzvērtīga pusei statistiski vidējās mēneša algas Latvijā. Pragmatisku apstākļu diktēta centība bumbiņu meklēšanā golferiem gan ir gājusi mazumā, un turnīrs svētdien ritēja gana raiti, ņemot vērā, ka gandrīz visās bedrītēs bija papildu flaiti. 

Prasmes uzturēt konsekventi labas attiecības ar "Viesturu" laukumu apliecināja kungiem nopietnāko handikapu grupā pirmo vietu izcīnījušais Arturs Eisaks ar neto rezultātu -3 zem PAR. Jau vairākas uzvaras sezonā iekrājušais Eisaks uzteica grīnkīperu par teicamu darbu un laukuma uzturēšanu lieliskā stāvoklī. 

Otrajā grupā kungiem ar 44 stableford punktiem uzvarēja viesa statusā spēlējušais Andrey Duzhev, kurš solīja pie iespējas "Viesturos" vēl atgriezties uzspēlēt.

Turpretim dāmām ar 39 punktiem nepārspēta palika "Viesturu" laukumu iemīļojusī Linda Asare-Asarovska.  

Trešais gadu desmits ir pats plaukuma laiks, un golferi arvien tiek gaidīti "Viesturos" uz labākajiem golfa piedzīvojumiem.

Pēdējās izmaiņas , 22.07.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē