Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Pagaidām bez Viasat Golf

Izmaiņas mediju piederībā mēdz izraisīt to lietotājiem netīkamas sekas - tā ir noticis arī ar golferiem, jo kopš jūlija sākuma Latvijā vairs netiek izplatīts televīzijas kanāls "Viasat Golf". Digitālās izklaides uzņēmums MTG nolēma Baltijas valstīs slēgt sev piederošos golfa un motoru sporta kanālus, strauji atstājot ķīlnieku lomā savus sadarbības partnerus.

MTG pērn pavasarī pārdeva savu raidorganizāciju biznesu Baltijas valstīs starptautiskajai privātā kapitāla investīciju kompānijai "Providence Equity Partners", kam pieder arī "Bite" mobilo sakaru bizness Latvijā un Lietuvā. Pēc 115 miljonu eiro darījuma noslēgšanas citu kanālu vidū par "Providence Equity Partners" īpašumu kļuva arī "Viasat Sport Baltic", kas Latvijā izplatīja "Viasat Golf" kanālu. Tādējādi "Viasat Golf" arvien pieder MTG, bet to Latvijā izplatīja ar MTG vairs nesaistīts uzņēmums. Solījumi par nevīstošu sadarbības turpināšanu izrādījās ne gluži dzīvotspējīgi. 

Kādu nodomu vadīti MTG nolēma izslēgt golfa signālu uz Baltijas valstīm, varētu pateikt tikai viņi paši, ja vēlētos, bet noticis tas ļoti strauji, brīdinot tikai skaitītas dienas iepriekš. Sagaidāms, ka "Viasat Sport Baltic" meklēs situācijas risinājumu, it īpaši igauņu dēļ, jo mūsu ziemeļu kaimiņiem golfs kļuvis par atpazīstamu sporta veidu un legālas golfa televīzijas nogriešana raisījusi arī proporcionāli lielāku rezonansi nekā uz dienvidiem no Pērnavas. Lai gan risinājumi tikšot meklēti, nojaušams, ka tas nebūs ne ātrs, ne vienkāršs process.

Atsevišķs pēdējā brīža risinājums ir atrasts, lai arī Baltijas valstīs parādītu īpašo "The Open" turnīru, kas ceturtdien sāksies Britu salās. Daļu "Major" sērijas turnīra varēs redzēt "Viasat Sport Baltic", ciktāl tas nekonfliktēs ar jau iepriekš apstiprinātu tiešraižu programmu. Pilnu tiešraidi visas četras turnīra dienas no "Carnoustie" laukuma angļu valodā varēs redzēt platformā "Viaplay", kur vienīgā aizķeršanās varētu gadīties sestdien vakarā, ja golfs saskriesies ar Maira Brieža boksa maču.

Pēdējās izmaiņas , 18.07.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē