Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Pretendenti uz starta līnijas

Jūnija beigas ierasti ir īpašs laiks Latvijas golfā, jo pulcē spēlētājus uz pašmāju amatieru čempionātu. Startam turnīrā, kas "Ozo Golf Club" laukumā risināsies no piektdienas līdz svētdienai, ir pieteikušies 86 spēlētāji, un nav pat tik būtiski, cik no viņiem pretendēs uz uzvaru, jo golfs jau, pirmkārt, ir cīņa pašam ar sevi un laukuma izaicinājumiem.

Kupls dalībnieku skaits nebūt nenozīmē, ka nav pamata no laureātiem gaidīt augsta līmeņa rezultātus un intriģējošus pavērsienus. Iespēja kļūt par pirmo seškārtējo nacionālo čempionu ir Kārlim Broderam, kam gan jārēķinās ar nopietnu konkurenci gan no Reinholda Pīrāga, gan vairākiem midamatieru golfa līderiem, kas būs gatavi izmantot savu iespēju. 

Viens gan jau ir skaidrs, ka pirmo reizi pēdējo piecu gadu laikā kungiem čempionu listē būs jauns ieraksts, jo dalībnieku sarakstā nav titula pašreizējā īpašnieka Roberta Eihmaņa. Redzēsim, vai sāksies kāda jauna ēra, jo pēdējos 10 gados čempionu troni allaž ir sadalījuši Broders un Eihmanis (ar izņēmumu 2011.gadā, kad nepārspēts palika Dāvis Puksts, kurš pašlaik neatbilst amatiera statusam). 

Iespēja sagaidīt uzvaru sērijas turpinājumu ir dāmu konkurencē, kur Anna Diāna Švanka palikusi nepārspēta trīs gadus pēc kārtas. Švanka ir vienīgā spēlētāja čempionātā ar plusa handikapu, tomēr vēl piecām godalgu pretendentēm handikaps ir zem HCP 6, tātad favorītei jārēķinās ar ļoti nopietniem izaicinājumiem.

Kopējais dalībnieku skaits - 74 kungi un 12 dāmas - summā ir teju tāds pats kā pirms gada (69+16). Vairāki potenciāli dalībnieki pašlaik spēlē Somijas junioru čempionātā un abas sacensības gluži loģiski neapvienos. 

Latvijas amatieru čempionāti pašu mājās notiek kopš 1995.gada, un kopš tā laika arvien dalībnieku vidū ir Andris Keisels un Māris Gulāns, kuri startēs arī šoreiz.

Dalībnieku pulkā ir ne tikai golfā panākumus guvuši sportisti - īstu triecienmaiņu ar Kasparu Daugaviņu, Lauri Dārziņu un Mārtiņu Karsumu nokomplektējuši hokejisti, kam golfs ierasti ir īpaši pietuvināta spēle. 

Var vien atgādināt, ka Latvijas amatieru čempionāts ir atlases sacensības pasaules amatieru komandu čempionātam un Eiropas "Team Shield" jeb sākuma līmeņa Eiropas komandu čempionātam. 

Turnīra starta laiki un rezultāti tiešsaistē atrodami GOLFBOX lapā. 

Pēdējās izmaiņas , 28.06.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē