Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Latvijas čempionāts ar Vanaga kausu

Jūnija beigās golferus "Ozo Golf Club" laukumā gaida svarīgākais pašmāju turnīrs - Latvijas amatieru čempionāts, kura norisē šogad ir vairāki būtiski jaunievedumi. Kā ik gadu tiks noskaidroti čempioni kungu un dāmu konkurencē, taču pirmoreiz kļūs zināmi Vanaga kausa ieguvēji HCP neto formātā. 

Čempionāts risināsies no 29.jūnija līdz 1.jūlijam, savukārt pieteikties sacensībām var līdz 27.jūnija vakaram. 

Maksimālais dalībnieku skaits ir 108 vīrieši un 36 sievietes, taču pēc otrās sacensību dienas noslēguma raundā cīņu Latvijas čempionāta ieskaitē turpinās 30 kungi un 12 dāmas. Tas gan nenozīmē, ka pārējiem dalībniekiem sacensības būs beigušās - visi citi spēlētāji svētdien startēs Vanaga kausa izcīņā, kur apbalvos labāko trijnieku atsevišķi kungu un dāmu ieskaitē.

Ja Latvijas čempionāta vērtējumā uzvarētājus noteiks trīs kārtu summā sitienu spēlē, tad Vanaga kausa ieguvēji kļūs zināmi pēc viena raunda rezultātiem. Pirmajās divās čempionāta dienās sasniegtie cipari Vanaga kausa izcīņā ko ietekmēs tikai gadījumā, ja rezultātu tabulā būs jaizšķir vietu sadalījums spēlētājiem ar vienādu svētdien sasniegtu neto rezultātu.

Vanaga kausu Latvijas Golfa federācija iedibināja, godinot Pēteri Vanagu, kurš uz ģimenes zemes 1998.gadā izveidoja Latvijā pirmo golfa laukumu "Viesturi". Ar Vanaga kausa izcīņu tiks veicināta golferu kopība Latvijas čempionātā, lai visi dalībnieki justos piederīgi nozīmīgajam turnīram līdz pat tā noslēgumam.

Maksimālais dalības handikaps kungiem un dāmām ir HCP 28. Dalības finanšu nosacījumi - ļoti liberāli (70 EUR dalības maksa + 20 EUR treniņraunds). Dalības maksa ietver sacensību dienu green fee, ratiņu īri, pusdienas, ūdeni, treniņlaukuma žetonu utml. Tāpat katrs čempionata dalībnieks tiks pie golferiskām piemiņas veltēm.

Turnīra nolikums arī paredz maksimāli pieļaujamo laiku sitiena izdarīšanai - 40 sekundes. Papildu 10 sekundes tiek piešķirtas pirmajam sitienam PAR 3 bedrītē, pirmajam sitienam ar mērķi trāpīt grīnā, pirmajam čipa vai ripināšanas sitienam. Laika limita ievērošanu uzraudzīs galvenais tiesnesis Kārlis Eniņš ar saviem palīgiem. Laika uzskaitē nebūs hronometrāžas ar precizitāti sekundes desmitdaļās vai simtdaļās, taču attiecīgais nolikuma punkts izslēgs iespējamas diskusijas par jēdzienu "ātrs" un "lēns" relativitāti.

Tika apsvērta arī iespēja paredzēt Vietējos noteikumos punktu, kas ļautu spēlēt atbilstoši noteikumam, kas stāsies spēkā 1.janvārī. Tas ļautu ar divu sitienu sodu bumbiņu nomest pazušanas vietas vai auta tuvumā. Pēc Eiropas Golfa asociācijas (EGA) atzinuma jaunievedums gan vēl netiks ieviests, un EGA šajā gadījumā ir teikšana, jo Latvijas amatieru čempionatā var nopelnīt starptautiskus ranga punktus. Taču golferi līdz ar to varēs pazudušu bumbiņu meklēt piecas minūtes nevis trīs minūtes, kā būs ļauts no 1.janvāra.

Būtiski, ka Latvijas amatieru čempionāts bus atlases sacensības sezonas galvenajiem starptautiskajiem turnīriem - pasaules amatieru komandu čempionātam un Eiropas "Team Shield" jeb sākuma līmeņa Eiropas komandu čempionātam. Par dalību pasaules amatieru komandu čempionātā, kas vasaras beigās notiks Īrijā, drošas gan varēs būt tikai dāmas. Kungu konkurencē Latvija sen pasaules čempionātā nav spēlējusi, tādēļ pašlaik arvien ir gaidīšanas listē.

Pieteikties čempionātam var TIEŠSAISTĒ

Latvijas Amatieru čempionāta NOLIKUMS

Pēdējās izmaiņas , 20.06.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē