Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Puksts uztur tradīciju

Ar varbūtības teoriju nebūs līdzēts, lai izskaidrotu Pasaules latviešu "Open" īpašo veiksmes stāstu. Laikam jau zem laimīgas zvaigznes iedibinātajā turnīrā uzvarētāja rezultāts arī šogad nebija sliktāks par "Ozo Golf Club" laukuma PAR. Neraugoties uz brāzmaino vēju, tradīciju sestdien noturēja Dāvis Puksts, nospēlējot ar 71 sitienu, un kļūstot par trešo golferi, kura vārds tiks iemūžināts uz kausa.

Sīvākie konkurenti necik tālu neatpalika - otro vietu ar 72 sitieniem (PAR) dalīja Kārlis Broders un Hakan Svensson.

Visi trīs laureāti tāpat kā pirmo trīs vietu ieguvēji HCP neto vērtējumā, tika palutināti ar iespaidīgām atlaidēm no turnīra atbalstītāja "HotSpring Latvija". Ja Puksts izlems, ka līdz šim ir pietrūcis pamatīga džakuzi, tas viņam būs dabūjams ar 1000 latu atlaidi. Pie proporcionāli mazākām atlaidēm tika arī citu godalgoto vietu ieguvēji.

Rezultātu tabulas augšgalā viss ir pilnīgi loģiski - pirmās astoņas vietas sadalīja junioru izlases spēlētāji un kluba pro, kam pievienojās arī "Ozo Golf Club" direktors Armands Puče.

Spēlēšana kungiem bija no dzeltenajām izsitienu vietām, tomēr šādos laika apstākļos, kad ziemeļa brāzmas brīžiem rāva pa gaisu ne tikai golferu matus, laureātu rezultāti nebūt nav jāuzskata par mazāk cienīgiem. Gandrīz vēja ātrumā kustējās arī paši spēlētāji - shotgun formātā dodoties laukumā pa trim golferiem flaitā, viss notika tik raiti, ka jau divos pēcpusdienā bija skaidrs, kam pienākas balvas, kam cerības uz labāku startu nākamajos mačos.

Ja Puksts izmantos pirmās vietas ieguvējam doto iespēju iegravēt uz kausa savu vārdu, tas būs lasāms blakus līdzšinējiem uzvarētājiem Artūram Krukovam un Laurai Jansonei. Vietas uz trofejas vēl ir gana, tā kā būs jāgaida krietns laiks, lai to nāktos papildināt līdzīgi kā NHL Stenlija kausu.

HCP neto ieskaitē uzvarēja Adrians Aleksandrovs, otrais bija Jānis Lielcepure, bet trešais - Broders, kam līdz ar to summā tika lielākās atlaides no "HotSpring Latvija".

Saulainais laiks un daudzie pārējie turnīri šoreiz bija nedaudz paretinājuši spēlētāju rindas, tomēr apmierināti palika arī rīkotāji un sacensību atbalstītāji. Paredzams, ka "HotSpring Latvija" sadarbība ar "Ozo Golf Club" Pasaules latviešu "Open" rīkošanā turpināsies nākamgad. Nozīmīgs turnīrs "Ozo Golf Club" gaidāms arī pēc nedēļas - Vidzemes čempionātam vienmēr ir bijis īpašs svars.

Rezultāti apskatāmi iepriekš ziņu sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 18.06.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē