Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Šantars un Gavrilova izceļas "Kalnozols Open"

HCP neto formāts Guntim Šantaram nebija šķērslis, lai sestdien "Viesturos" uzvarētu "Kalnozols Open" spēcīgākajā handikapu grupā kungiem. Savukārt Lidija Gavrilova izcēlās ar reti sastopamu hettriku - uzvaru dāmu konkurencē, kā arī tālāko izsitienu un trāpījumu vistuvāk karodziņam rīkotāju īpaši noteiktajās bedrītēs. Otrajā HCP grupā kungiem nepārspēts palika Mārtiņš Priede.

Ar meijām izrotātā kluba māja un saulgriežiem pieskaņotais interjers golferiem atgādināja gan par drīzajiem Līgo svētkiem, gan arī par to, ka golfa sezona gluži nemanot drīz vien būs sasniegusi brieduma laiku.

Lai gan saule spīdēja un sildīja, spēlētājiem dažkārt nebija viegli aprast ar vēja brāzmām, kas bija aizkļuvušas līdz citkārt tik mierīgajiem "Viesturiem". Vislabāk ar visu tika galā Guntis Šantars, nospēlējot ar 79 sitieniem (stroke), kas deva uzvaru arī oficiālajā HCP neto vērtējumā. Otrais finišēja Vilnis Baltiņš seniors, kam labāka handikapa dēļ izdevās apsteigt Arni Grīnbergu.

Arī dāmām uzvarētāja bija labākā gan HCP neto, gan neoficiālajā, taču pagodinošajā stroke ieskaitē. Par diviem neto sitieniem atpalika otrās vietas ieguvēja Diāna Lediņa, bet vēl par diviem - trešās vietas īpašniece Ilga Tiknuse.

Turnīra rīkotāji un atbalstītāji parūpējās, lai golferiem būtu īpaši komfortabla līgošana. Pat papardes zieda meklēšana būs daudz ērtāka, jo visiem "Kalnozols Open" dalībniekiem šis īpašais augs tagad vajadzības gadījumā vienmēr būs pa rokai, turklāt kompaktā podiņā ērti pārnēsājams.

Jāņi kā zināms ir daudzdienu godi, tādēļ tika gādāts, lai vismaz veiksmīgākie golferi būtu gatavi bez bēdu pārlaist vēl kādu gaišo nakti, ja liktens būs lēmis attapties no civilizācijas attālās vietās. Balvu koferīšos bija sitamie, lejamie, cērtamie, duramie un visādi citādi verķi, kā arī šis tas uz zoba liekams.

Netika aizmirsts arī turnīrā vienīgais Jānis - īpašā balva nonāca Jāņa Lediņa rokās.

Gavrilova par tālāko izsitienu 8./17.bedrītē un tuvāko sitienu karodziņam 2./11.bedrītē papildus saņēma divus instrumentus, kas katrs par sevi noderīgi smalkiem un plašiem mērījumiem.

Rīkotāji ar vieglu prātu bija ļāvuši senioriem spēlēt no zilajiem tee, piemirstot, ka šiem kungiem pulvera var būt tik daudz, lai jaunākie 5.bedrītē paliktu statistos, kad cīņa rit par tālāko izsitienu. Vilnim Baltiņam senioram gribot negribot nācās priekšrocības izmantot. Arī viņa īpašumā nonāca mērlente, kas gan būs krietni par īsu, lai bez iedzīvošanās muguras sāpēs izmērītu tādā sitienā bumbiņas veikto attālumu.

Vispieredzējušākajiem spēlētājiem "Kalnozols Open" bija pēdējā pārbaude pirms svētdien tikties vienaudžu kompānijā Latvijas senioru amatieru čempionātā.

Pēdējās izmaiņas , 18.06.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē