Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Uz augstskolu pēc 60

Sešdesmitgadnieki golfā biežāk lūkojas uz senioru sacensību pusi, tomēr tā nav vienīgā iespēja sporta gaitu turpinājumam. Piemēram, Don Byers 61 gada vecumā Nebraskā pievienojās koledžu golfa komandai un Belevjū universitātē izbauda visus pirmgadnieka dzīves plusus un mīnusus, vēstīja aģentūra AP.

Lai gan Byers kādu laiku jau ir vectētiņš, tas nebija šķērslis ceļā uz karjeru koledžu golfā. Tiesa, sākotnēji viņš negaidīja, ka tāds būs turpinājums augustā mājas klubā aizvadītai spēlei kopā ar Belevjū universitātes komandas treneri Rob Brown. Draivi tālāki par 300 jardiem, trāpīti ripinājumi un deviņās bedrītēs rezultāts zem PAR bija pietiekami argumenti, lai treneris apjautātos par Byers nākotnes plāniem.

Byers sākotnēji to uzskatīja par joku un negaidīja, ka stāstā sekos turpinājums. Taču pāris nedēļas vēlāk Byers jau piekrita oficiālam piedāvājumam un sirma bārda nebija šķērslis, lai kļūtu par vienu no septiņiem Belevjū universitātes "Bruins" komandas golferiem lielākoties latīņamerikāņu kompānijā. 

Golfā Byers nav nekāds svētdienas bumbotājs, jo vidēji gadā izspēlēja apmēram 170 raundu. Astoņdesmitajos gados viņš iegādājās apdrošināšanas uzņēmumu un laika trūkumu golfam neizjuta. Tagad viņš saka, ka izbauda studentu golfa dzīvi, un arī universitātes grāds ir tā vērts, lai pacenstos. Neraugoties uz to, ka viņam tika norādīts atteikties no paraduma spēlēt alus un cigāra pavadījumā, turklāt studentu golfā ir aizliegts braukt kartos.

Lai gan komandas biedri pēc vecuma varētu būt Byers dēli, visi viens no otra esot daudz ko iemācījušies. Un tas, ka Byers ziņā bieži vien paliek golfa somu iekraušana un izkraušana no busiņa, trīs bērnu tēvu un četru atvašu vectēvu nemaz nesatrauc. Studentu sportā Byers nav pirmoreiz - pirms 40 gadiem viņš iekļuva Nebraskas-Omahas universitātes beisbola komandā, taču traumas dēļ nekas prātīgs sportā neizdevās un pēc pāris gadiem viņš mācības pameta, lai pievērstos apdrošināšanas biznesam.

Tiesa, Belevjū universitāte ir NAIA nevis lielākajā NCAA studentu sporta sistēmā, taču faktu būtību tas nemaina. NAIA apvieno mazākas augstskolas un tās līmenis aptuveni ir pielīdzināms NCAA otrajai divīzijai. Pēc NAIA noteikumiem Byers ir pirmgadnieks, jo HCP 2,8 īpašnieks beisbolā nepiedalījās nevienā spēlē. Mācību programmā viņam vairāki kursi gan ir ieskaitīti no iepriekšējām studijām.

NAIA pārstāvis Chad Waller pavēstīja, ka viņam nav zināms neviens sportists, kas jebkurā sporta veidā augstskolu sistēmā būtu startējis vēl lielākā vecumā. Tiesa, 61 gada vecumā NAIA sacensībās ir piedalījies arī Alan Moore, kurš 2011.gadā devās laukumā amerikāņu futbola spēlē. NCAA savu sportistu vecumu neuzskaita.

Pēdējās izmaiņas , 13.04.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē