Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Reed pirmā Zaļā žakete

Pirms vairākiem gadiem Patrick Reed visai ambiciozi apgalvoja, ka ir viens no pasaulē TOP 5 golferiem. Tolaik reakcija bija lielākoties ironiska vai pat vēl mazāk smalkjūtīga, bet nu 27 gadus vecais amerikānis svētdien kļuva par "US Masters" uzvarētāju, tiekot pie karjerā pirmā "Major" titula.

Reed kontā jau bija piecas uzvaras PGA tūrē un labi rezultāti Ryder kausa izcīņā, tomēr "Masters" favorītiem viņu nepieskaitīja. Arī pirms pēdējā raunda, ko teksasietis "Augusta National" laukumā sāka līdera lomā. Vairāk runāja par Rory McIlroy un viņa izredzēm tikt pie vienīgā iztrūkstošā titula karjeras "Grand Slam" iegūšanai.

Tiger Woods finišēja dalītā 32.vietā, apliecinot, ka arī 42 gados ir vērā ņemams spēks, taču vairs ne tas pasaules golfa līderis, kurš nosaka lietu kārtību. Pašlaik toni nosaka agresīvas spēka spēles golferi, kas nav sasnieguši 30 gadu slieksni. 

Viens no jaunā viļņa spēlētājiem ir arī Reed, par kura vienu no spēcīgākajām īpašībām uzskata buldoga nepiekāpību. Būdams absolūts egoists pēc rakstura, Reed nespēja sadzīvot ar komandas biedriem augstskolu golfā un arvien nav fanu favorīts, lai gan savulaik turpat Ogastā mācījās universitātē.

Uzvaru Reed noturēja ar -15 zem PAR (69-66-67-71) un viena sitiena pārsvaru pār savu tautieti Rickie Fowler. Par lielāko intrigu pēdējā kārtā gādāja vēl viens amerikānis Jordan Spieth, nospēlējot raundu ar -8 zem PAR, tomēr summā viņš netika augstāk par 3.vietu divus sitienus aiz uzvarētāja.

Savukārt McIlroy izredzes pēdējā raundā apraka necilā ripināšana. Jau pirmajā deviņniekā viņš svētdien netrāpīja piecus putus, kas bija īsāki par trim metriem, bet raunda noslēgumā bija iekrājis +2 virs PAR un summā ar -9 dalīja 5.vietu. 

"US Masters" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 09.04.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē