Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Smagsvaru sadursme Ogastā

Aprīļa pirmā pilnā nedēļas nogale būs īpaša ar pasaules labāko golferu cīņu par "Major" lauriem "US Masters" turnīrā, tomēr daudz lielāku iespaidu uz spēles nākotni varētu atstāt citas tikšanās "Augusta National", kas netiks rādītas televīzijā. Par golfa nākotnes virzību no pretējām pozīcijām spriedīs spēlē ietekmīgākie spēki.

R&A un USGA nepārprotami ļāvušas noprast, ka arvien pieaugošās draiva distances ir jautājums, kas prasa visai ātru risinājumu, lai saglabātu golfu kā universālu un visiem golferiem vienotu spēli. Tajā pašā laikā lielās profesionālās tūres un viņu sadarbības partneri televīzijās, kā arī vēl jo vairāk inventāra ražotāji ir gluži pretējās domās. 

Līdz ar to divas pretēji noskaņotas nometnes ir ceļā uz sadursmi, kas gaidāma "Augusta National" kluba mājā. 

Golfa apskatnieki uzskata, ka domu apmaiņa būs agresīva, neraugoties uz diskusijas diplomātisko formu. Kāds anonīms Eiropas tūres augsta līmeņa vadītājs neformālā sarunā ar BBC golfa apskatnieku Iain Carter ļāva noprast, ka R&A un USGA nevarēs pieņemt izšķirošus lēmumus bez lielāko tūru atbalsta.

Kamēr viena puse runā par arvien garākiem un dārgāk izmaksājošiem laukumiem, kas parastiem golferiem vairs īsti nav spēlējami, otri norāda uz neizbēgamo progresu spēlē. Arī PGA zvaigznes nekāro ierobežojumus, kas saīsinātu draiva distanci.

Cik daudz abas puses vēlēsies ieklausīties pretējos argumentos, var tikai minēt. Bijušais tūres spēlētājs Ben Crenshaw ir pārtapis par atzītu laukumu arhitektu un autoritāti golfā. Viņš par sarkano līniju uzskata situāciju, ja tūres spēlētājiem vajadzēs laukumus, kas citiem nekādu prieku nesagādās. 

Izveidot laukumu, kas derēs visiem, kļūst praktiski neiespējami, jo tad katrai bedrītei vajadzēs 8-10 starta vietas, kas dažādo izejas leņķu dēļ izjauks bedrītes arhitektūru.

Tikmēr ar vairāk nekā 400 jardu tālu draivu uzspīdējušais Rory McIlroy saka, ka jūt nožēlu par daudzu laukumu arvien lielāko nepiemērotību tūres golferiem, taču tajā pašā laikā lepojas, ka ar 175 centimetru augumu un 73 kilogramu svaru spēj sasniegt tik iespaidīgu distanci un apliecināt savas prasmes. Viņš secina, ka tas tātad ir sasniedzams ikvienam.

Lielās profesionāļu tūres pēc tikšanās ar Noteikumu uzturētājiem savus biedrus plāno uzrunāt maijā. Iespējams, tad būs nojaušams, vai golfs kļūs par divu līmeņu spēli ar atsevišķiem noteikumiem labākajiem golferiem un tiem, kas spēlē sava prieka labad. Pirmās iezīmes ir jaušamas jau piedāvātajā jaunajā Noteikumu versijā ar atvieglotu Vietējo noteikumu ieviešanu, taču tālāka nošķiršanās būs pretrunā ar vienu no golfa fundamentālajām tēzēm, ka visi spēlē vienu spēli. 

Pēdējās izmaiņas , 28.03.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē