Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

US Open bez 18 bedrīšu pārspēles

Krietni īsāka pārspēle par čempiona titulu turpmāk paredzēta USGA rīkotos četros lielākajos "Open" turnīros, tostarp arī "US Open", kur līdz šim spēkā bija nosacījums, ka pēc 72 izspēlētām bedrītēm vienādu rezultātu gadījumā uzvarētāju nosaka 18 bedrīšu pārspēlē.

USGA ieklausījusies argumentos, ka skatītājiem un televīzijai ir būtiski uzvarētāju noteikt svētdien, kā arī turnīra brīvprātīgajiem tas ir labāks risinājums. 

Jaunais nolikums paredz, ka pārspēles rezultātu noteiks divu bedrīšu summā, ja pēc 72 bedrītēm būs neizšķirts. Ja arī divu pārspēles bedrīšu izspēlē būs neizšķirts, izšķiroša būs katra nākamā bedrīte. Rīkotāji uzskata, ka divu bedrīšu pārspēle atstāj spēlētājam iespēju pēc vienas atsevišķas kļūdas vēl pacīnīties par uzvaru, saglabājot intrigu arī skatītājiem.

Tāpat kā "US Open" jaunais pārspēles formāts būs spēkā arī sieviešu "US Open", vīriešu un sieviešu senioru "US Open". Šogad "US Open" notiks no 14. līdz 17. jūnijam "Shinnecock Hills" laukumā.

Jaunais lēmums pielīdzina "US Open" citiem "Major" turnīriem. "US Masters" no 18 bedrīšu pārspēles atteicās 1976.gadā, bet nākamajā sezonā to pašu nolēma arī PGA čempionāta rīkotāji. Savukārt "British Open" 1986.gadā ieviesa četru bedrīšu pārspēli. 

"US Open" 117 gadu vēsturē pārspēle ir risinājusies 33 reizes gan 18 bedrīšu, gan 36 bedrīšu formātā. Līdz šim pēdējais "US Open" čempiona titulu pārspēlē ieguva Tiger Woods 2008.gadā, pārspējot Rocco Mediate. 

Pēdējās izmaiņas , 26.02.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē