Arhīvs
17. Aprîlis, 2024. Rūdolfs, Rūdis, Viviāna
Pāru kaujas
rezultâti

Universāls HCP pēc pāris gadiem

Vienota sistēma handikapa uzskaitē golferiem visā pasaulē tiks ieviesta 2020.gadā, otrdien paziņoja R&A un ASV Golfa asociācijas (USGA). Jaunā sistēma padarīs HCP sistēmu saprotamāku, jo pašlaik pasaulē ir sešas handikapa pārraudzības organizācijas.

Universālais handikaps būs piemērojams jebkurā laukumā, un to varēs pārskatīt katru dienu, turklāt ņemot vērā laukuma stāvokli un laikapstākļus, vēstīja aģentūra "Reuters". Sagaidāms, ka vidējā handikapa aprēķinā uzskaitīs astoņus labākos no pēdējiem 20 rezultātiem. Handikapa uzskaitē iekļaus arī neformālas spēles savējo lokā.

Noprotams, ka handikapu uzskaitīs pēc neto rezultāta, taču aprēķinos paredzot neto divkārša bugija maksimumu katrā bedrītē. 

Vienošanās par universālo handikapu panākta pēc sarunām ar "Golf Australia", Nacionālo golfa savienību padomi (CONGU), Eiropas Golfa asociāciju (EGA), Dienvidāfrikas Golfa asociāciju (SAGA), Argentīnas Golfa asociāciju (AAG) un USGA. Šīs sešas organizācijas pārrauga 15 miljonu golferu handikapu 80 valstīs.

R&A un USGA kopīgā paziņojumā uzsvērts, ka jaunā sistēma tiks ieviesta, lai ieintersētu golferus kļūt par handikapa īpašniekiem, tajā pašā laikā vienkāršojot un universalizējot uzskaites sistēmu.

Plānots, ka maksimālais handikaps būs HCP 54 gan kungiem, gan dāmām.

Jaunie handikapa nosacījumi stāsies spēkā 2020.gadā, bet līdz tam būs pārejas periods.

R&A par UNIVERSĀLO HCP SISTĒMU

Pēdējās izmaiņas , 20.02.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē