Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Bumbiņa ar ķiveri

Pasaulē pašlaik labākā "Callaway" golfa bumbiņa - bez lielas pieticības ražotājs tā dēvē divus modeļus, kuru ražošanā izmantots jaunāko tehnoloģiju materiāls, kas pilda iekšējā kodola ķiveres funkciju. Viens no pirmajiem uz "Chrome Soft X" šogad pārgāja "US Masters" čempions Sergio Garcia.

"Callaway" speciālisti ir pārliecināti, ka Nobela prēmiju saviem izstrādātājiem nodrošinājušais grafēns spēj apmierināt divas pretējas golferu vēlmes, lai bumbiņa negrieztos sitienos no tee, bet sitienos ap grīnu sasniegtu teicamus iegriešanās rādītājus. Grafēns ir pasaulē plānākais oglekļa nanomateriāls viena atoma biezumā, tajā pašā laikā pārsimt reižu izturīgāks par tēraudu.

Ražotājs "Chrome Soft" un "Chrome Soft X" bumbiņas kodolu ar grafēna segumu dēvē par duāli mīkstu/ātru. Līdz šim mēģinājumi apvienot mīkstu kodola iekšējo daļu ar cietāku ārieni beidzās ar bumbiņas saplīšanu, ja atšķirība bija pārāk liela. Turpretim grafēns plīsuma iespēju novērš.

Līdz ar to bumbiņa sitienos ar draiveri maz iegriežas un lido ātrāk, kā arī palielina distanci sitienos ar dzelžiem, tajā pašā laikā saglabājot mīkstu sitiena izjūtu sitienos ap grīnu. Mīkstāks bumbiņas ārējais uretāna apvalks ļauj sasniegt lielāku bumbiņas iegriešanos sitienos ap grīnu. "Chrome Soft X" ir piemērotāks modelis spēlētājiem ar lielu vēziena ātrumu. Tik piemērots, ka Garcia ar šo bumbiņas modeli šogad jau uzvarēja Singapūras "Open". 

Oficiāli tirdzniecībā jaunās bumbiņas nonāks februāra vidū. Ražotāju ieteiktā cena ir apmēram trīsarpus dolāru par bumbiņu, pērkot duci.

Pēdējās izmaiņas , 25.01.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē