Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

TaylorMade spožā greizuma teorija

Golferim ar ne tik prognozējamu sitienu savus jaunos M3 un M4 draiverus pielāgojis "TaylorMade", ar "Twist Face" tehnoloģijas dizainu solot vēlamu bumbiņas lidojuma korekciju neatkarīgi no tā, vai neprecīzais trāpījums būs ar nūjas galvas purngalu vai papēdi pie kāta. 

Pētījumos "TaylorMade" pārliecinājās, ka golferi sitienā ar draiveri neprecīzi visbiežāk trāpa ar divām nūjas galvas daļām - vai nu ar papēža apakšdaļu, vai purngala augšdaļu. Tādēļ "Twist Face" nūjas sejas purngals ir atvērtākā pozīcijā ar lielāku slīpuma leņķi, turpretim papēdis ir aizvērtākā pozīcijā ar mazāku slīpuma leņķi. Visa "greizuma" idejas pamatā ir doma, ka neprecīzā trāpījumā notiks korekcija un bumbiņa atradīs fērveju, nevis rafu. 

Klasiskā situācijā trāpījums ar papēža apakšu nozīmē slaisu, ar purngala augšu - huku. 

"TaylorMade" produktu izstrādes viceprezidents Brian Bazzel nešaubās, ka jaunais modelis noderēs tieši cilvēkiem, nevis robotiem, kuru sitiena precizitāti nosaka programma. Neesot arī pamata satraukties, ka, nostājoties sitienam, acu priekšā rēgosies "Pringles" čipsim līdzīgi liekumi. Ar neapbruņotu aci nobīdes sitiena pozīcijā ir minimāli saskatāmas, turpretim pavisam cita aina paveras, draiveri apgriežot otrādi.

Papildu elements M3 dizainā ir Y veida svaru celiņš, kurā pārvietot divus 11 gramu svarus vēlamā smaguma centra panākšanai. M4 ir mazāk regulējams, bet orientēts uz golfera kļūdu maksimālu kompensēšanu. 

Tiklab M3, kā M4 sērijā ir arī fērveja vudi un hibrīdi. Draiveru parādīšanās pasaules tirgū oficiāli paredzēta 16.februārī ar ieteikto cenu 629 dolāri (M3) un 539 dolāri (M4).

Pēdējās izmaiņas , 09.01.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē