Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Vēl šaurāka laipa uz LPGA

Pēc nedēļas Krista Puisīte startēs LPGA kvalifikācijas izšķirošajā posmā un cīnīsies par vietu prestižajā tūrē, kur pēc gada iekļūt būs vēl grūtāk. LPGA nedēļas nogalē paziņoja, ka kvalifikācijas pēdējais posms pārtaps par sacensību sēriju, turklāt arī tajā iekļūt būs sarežģītāk nekā līdz šim.

LPGA kvalifikācijas pirmos divus posmus nav paredzēts mainīt, tik vien, ka no otrā posma uz Q-sēriju tiks ne vairs 80 golferes, kā šogad, bet tikai apmēram 25 labākās. Pārējās Q-sērijas dalībnieces būs LPGA golferes, kas tūres rangā ieņems 101.-150.vietu, fārmtūres jeb "Symetra" tūres sezonas rangā 11.-30.vietu ieņēmušās spēlētājas, pasaules ranga TOP 100 golferes, kas nav LPGA tūres biedres, kā arī piecas labākās ASV studentu sporta (NCAA) spēlētājas.

Gan pirmajā, gan otrajā kvalifikācijas skolas posmā izspēlēs pa 72 bedrītēm, savukārt Q-sērija vis nebūs milzum gara sacensību virtene, bet drīzāk teju dubultots pašreizējais trešais posms. Ja šogad Floridā uz dalību tūrē pretendējošās golferes izspēlēs 90 bedrītes jeb piecus raundus piecās dienās, tad Q-sērijā tiks izspēlētas 144 bedrītes divos četru raundu turnīros, un visi rezultāti katrai dalībniecei tiks summēti.

Nav grūti apjaust, ka spriedze kvalifikācijas izšķirošā posma dalībniecēm tikai pieaugs, un LPGA tūres vadība neslēpj, ka latiņa ir pacelta vēl augstāk.

 "Joprojām ir iespēja spēlēt pirmajā, otrajā kārtā, Q-sērijā un saņemt LPGA karti, taču izdarīt to būs daudz grūtāk, un tunelis būs daudz šaurāks," paziņoja LPGA tūres komisārs Mike Whan. "Sava laika superzvaigznes tiks cauri, bet kopumā lielākā daļa spēlētāju pēc otrā posma nonāks "Symetra" tūrē un arvien cīnīsies par vietu LPGA."

Var vien atgādināt, ka jaunā atlases sistēma stāsies spēkā tikai nākamgad.

Pēdējās izmaiņas , 21.11.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē